En Sıcak Konular

Sunulan şartlar kabul edilemez

12 Şubat 2015 11:19 tsi
Sunulan şartlar kabul edilemez Ukrayna'daki krizin ele alındığı Minsk zirvesinde, Ukrayna Devlet Başkanı Poroşenko, müzakerelerde sunulan şartların kabul edilemez olduğunu söyledi.

Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko, Ukrayna krizinin ele alındığı Minsk'teki zirvede sunulan şartları "kabul edilemez" şeklinde değerlendirdi.
 
Ukrayna krizine çözüm bulmak amacıyla Belarus'un başkenti Minsk'te dün akşam başlayan ve sabaha kadar süren görüşmelere Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Almanya Başbakanı Angela Merkel, Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko ve Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande katıldı.
 
Poroşenko, bu sabah görüşmelere verilen kısa arada gazetecilere yaptığı açıklamada, Rusya'nın şartlarını kabul edilemez bulduğunu söyledi.
 
Poroşenko'nun kısa açıklamasının ardından liderler görüşmelere tekrar başladı. Görüşmelere bu kez AGİT Kiev temsilcisi Heidi Tagliavini de katıldı.
 
Ara verilen görüşmelerden önce Poroşenko, ardından Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin çıkmıştı. Müzakere odasına geri dönen  Poroşenko bir süre Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Fransa Cumhurbaşkanı Francois Hollande ile görüştü.Poroşenko daha sonra telefonla görüşmek üzere odadan ayrıldı.
 
 Minsk'teki Bağımsızlık Sarayı'nda saatler süren görüşmelerin ardından ortak bir mutabakat metni imzalanacağı ve basın açıklaması yapılacağı bildirilmiş ve basın mensupları açıklamanın yapılacağı salona davet edilmişti. Daha sonra görüşmelerin devam ettiği bilgisinin gelmesinin ardından basın mensupları görüşmelerin yapıldığı müzakere odasının önünde beklemeye devam etmişti.

aa

Bu haber 662 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,515 µs