En Sıcak Konular

Peşmerge güçlerine desteği sürdüreceğiz

11 Şubat 2015 20:20 tsi
Peşmerge güçlerine desteği sürdüreceğiz Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanlığı resmi sitesinde yapılan açıklamada, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ile IKBY Başkanı Mesut Barzani'nin Paris'te gerçekleştirdiği görüşmenin ayrıntılarına yer verildi.

Açıklamaya göre, Hollande görüşmede, Peşmerge güçlerinin Kürdistan bölgesinde ve Kürt grupların Kobani'de elde ettiği zaferlerden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
 
Fransa'nın IŞİD'e karşı mücadelede oynadığı role değinen Hollande, "Fransa Peşmerge güçleri ile Kürt gruplarına hava operasyonları ve askeri yardımlarla destek olmaya devam edecek. Kürdistan bölgesine daha fazla yardımcı olmak için de AB ülkeleri ile uyum içinde çalışacağız. Peşmerge güçlerinin askeri ve silah ihtiyacını karşılamak için AB devletleriyle elimizden gelen her türlü çabayı ortaya koyacağız" dedi.
 
Hollande ayrıca Musul'un kurtarılmasının da büyük önem taşıdığını ve "teröristlerin hiçbir yerde barınmaması" gerektiğinin altını çizdi.
 
"Kürdistan halkını, gerçek bir dostları olduğuna inandırdı"
 
Barzani de "Fransa, Peşmerge güçlerine yaptığı yardımlarla IŞİD'e karşı savaşta önemli bir rol oynadı ve Kürdistan bölgesinin girdiği darboğazdan kurtulması için yardım elini uzattı. Kürdistan halkını, gerçek bir dostları olduğuna inandırdı" diye konuştu.
 
Peşmerge güçlerinin Kobani'ye gidişi ve Kürt gruplar arasındaki uyumlu mücadelenin de ele alındığı toplantıda Barzani, bu süreçteki katkılarından dolayı Hollande'a teşekkür etti.
 
Barzani ayrıca Peşmerge güçleri ile Irak ordusunun Musul'u terör örgütü IŞİD'den kurtarmak için yaptıkları hazırlıkları ve ülkede devam eden savaşın son durumuyla ilgili Hollande'ı bilgilendirdi.
 
Irak'ta IŞİD'e yönelik operasyonlara hava gücüyle destek veren Fransa, Iraklı Kürtlere de lojistik ve silah yardımında bulunuyor. Fransız özel birlikleri ayrıca IŞİD ile savaşan Iraklı Kürt gruplara askeri eğitim veriyor. Fransa, Suriye'deki IŞİD hedeflerine yönelik hava saldırılarına ise ''Esed rejiminin işine yarayacağı'' gerekçesiyle katılmıyor.

aa


Bu haber 729 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,019 µs