En Sıcak Konular

Borsa İstanbul Genel Müdürlüğüne atama

11 Şubat 2015 18:31 tsi
Borsa İstanbul Genel Müdürlüğü görevinden milletvekili aday adaylığı için istifa eden Turhan'ın yerine Borsa İstanbul Genel Müdür Yardımcısı ve CFO'su Zafer vekaleten atandı.

Borsa İstanbul'dan yapılan açıklamaya göre, İbrahim Turhan'ın 25. Dönem Milletvekili aday adaylığı için görevinden 10 Şubat'ta  istifa etmesinin ardından,Borsa İstanbul Yönetim Kurulu, Yönetim Kurulu Başkan Vekili Osman Akyüz başkanlığında toplandı.
 
Toplantıda, Borsa İstanbul Genel Müdürlüğü'ne vekaleten görev yapmak üzere Borsa İstanbul Genel Müdür Yardımcısı ve CFO'su olan Hüseyin Zafer'in atanmasına karar verildi.
 
Hüseyin Zafer hakkında
 
Hüseyin Zafer, Hacettepe Üniversitesi Matematiksel Ekonomi Bölümü’nü 1980 yılında birincilikle, Northeastern University Boston'da Para ve Finans alanında Master (MA) programını yine birincilikle tamamladı.
 
1981 yılında Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Kambiyo Genel Müdürlüğü’nde çalışmaya başlayan Hüseyin Zafer, daha sonra aynı kurumda Genel Sekreterlik, Bankacılık ve Finansal Kuruluşların Gözetim ve Denetimi alanlarında çalıştı.
 
Zafer, 1994-1998 yılları arasında Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’nun kuruluşunda görev aldı ve Hazine ve Fon Yönetiminden de sorumlu Muhasebe Müdürlüğü görevinde bulundu. 1998-2001 yılları arasında yine Merkez Bankası bünyesinde kurulan İstatistik Genel Müdürlüğünde Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yaptı.
 
2001-2004 yılları arasında Merkez Bankası'nın New York Temsilciliği görevinde bulunan, 2004-2008 yılları arasında Danışman olarak çalışan Hüseyin Zafer, Ocak 2009-Mayıs 2012 yılları arasında İletişim ve Dış İlişkiler Genel Müdürü, Mayıs 2012-Nisan 2013 yılları arasında ise İstatistik Genel Müdürü olarak görev yaptı.
 
Borsa İstanbul'da Mayıs 2013'te göreve başlayan Hüseyin Zafer, 1 Ağustos 2013’ten itibaren Genel Müdür Yardımcılığı ve CFO görevini üstlendi. Zafer, Muhasebe ve Finansman, Destek Hizmetleri, Kurumsal İletişim, İnsan Kaynakları ile Stratejik Planlama ve Yatırımcı İlişkileri Bölümlerinden de sorumluydu.

aa


 

Bu haber 543 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,236 µs