En Sıcak Konular

Emine Erdoğan Bogota'da ziyaretlerde bulundu

11 Şubat 2015 18:17 tsi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Latin Amerika seyahatinde eşlik eden eşi Emine Erdoğan, Kolombiya'nın başkenti Bogota'da çeşitli ziyaretlerde bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a Latin Amerika seyahatinde eşlik eden eşi Emine Erdoğan, Kolombiya'nın başkenti Bogota'da çeşitli ziyaretlerde bulundu.
 
Cumhurbaşkanlığının internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Emine Erdoğan, ziyaretinin ilk gününde Kolombiya'nın başkenti Bogota'da Cumhurbaşkanı Erdoğan ile "Museo Del Oro" adlı altın müzesinin "Kozmoloji ve Sembolizm" ile "Şaman" bölümlerini ziyaret etti.
 
Müze çıkısında yöresel el sanatları çarsısına uğrayan Emine Erdoğan, bronz el heykeli satın aldı.
 
Emine Erdoğan, ziyaretin ikinci gününde ise Kolombiya Kanserle Savaş Merkezine ziyaret gerçekleştirdi. 1960'ta kurulan merkez, erken kanser teşhisi konusunda ülke genelinde yaptığı büyük kampanyalarla tanınıyor.
 
Kanser kaynaklı ölüm sebeplerinin yaklaşık yüzde 50'sinin meme ve rahim kanseri olduğu Kolombiya'da, merkezin yaptığı çalışmalar erken teşhis ve kanser semptomlarının iyileştirilmesi çerçevesinde gerçekleştiriliyor.
 
Özellikle futbol karşılaşmalarında erkeklerin de konuya ilgisini çekerek, toplumsal farkındalık oluşturmak amacıyla çalışmalar yapılıyor.
 
Ziyaret sırasında, merkezin direktör ve doktorlarının yaptığı sunumda, kanser hastalıklarının tedavisinde alternatif tıp ve bitki tedavisinin yerine ilişkin bilgiler verildi. Ayrıca Kolombiya'da yetişen bitki türlerinden üretilen ilaçlar konusunda iki büyük üniversitede bilimsel çalışmalar yapıldığı belirtildi.
 
Kemoterapi tedavisi gören hastaları da ziyaret eden Emine Erdoğan, çıkışta merkezin çalışmalarını dinlemekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
 
Organik tarım, hava temizliği ve doğal beslenme gibi konuların birbirleriyle bağlantılı olduğunu, devletlerin bu konulara çözüm üretmesi gerektiğini ifade eden Erdoğan, koruyucu hekimliğin önemine işaret etti. Erdoğan, kendisinin de çok ilaç kullanmamaya dikkat ettiğini ve daha çok doğal yollarla tedaviyi öncelediğini kaydetti.
 
Emine Erdoğan onuruna öğle yemeği
 
Kanserle Savaş Merkezini ziyaretinin ardından şehir turu yapan Emine Erdoğan, teleferikle, 1640'lı yıllarda kurulan Monserrate Kilisesi'nin bulunduğu, 3 bin 152 metre yükseklikteki şehre hakim tepeye çıktı.
 
Emine Erdoğan, daha sonra Türk Büyükelçiliği ikametgahında onuruna verilen öğle yemeğine katıldı.
 
Burada Emine Erdoğan ve heyetine, ataları 1500'lü yıllarda İspanyol istilasından kaçarak Sierra Nevada de Santa Marta'ya yerleşen yerli kabile mensupları, geleneksel kıyafetlerle, kabilelerince kutsal kabul edilen bir bitki tozunun hazırlanış sürecini ve felsefesini anlattı.
 
Yalnızca izin verilen kadınların toplayabildiği bitkinin, dostluk anlamı taşıyan karşılıklı değişimle, kabile toplumunda sosyal ilişkilerin de düzenleyicisi olduğu aktarıldı. Doğa karşısında gelişme ve olgunlaşmanın sembolü olduğu söylenen dört bitki karışımının, insanın doğaya karşı sorumluluğunu simgelediği ifade edildi.
 
Domingo Sanat ve Zanaat Okulu ziyareti
 
Bogota ziyaretinin geri kalan bölümünde Emine Erdoğan, Bogota Externado Üniversitesi ve Ankara Üniversitesi işbirliğiyle düzenlenen "1915: Osmanlı İmparatorluğu'nun En Uzun Yılı" başlıklı sempozyumda, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasını dinledi.
 
Emine Erdoğan, ardından Domingo Sanat ve Zanaat Okulunu ziyaret etti. Kolombiya'nın önde gelen bir ailesi tarafından kurulan okul, geleneksel Kolombiya el sanatlarını yaşatmayı amaçlıyor.
 
Bu ziyaret sırasında tekstil, deri, yün ve ahşap atölyelerini gezerek, öğrencilerin çalışmalarını yakından inceleyen Emine Erdoğan'a, sömürge dönemi mimarisinin izlerini taşıyan okulda Kolombiya kahvesi ikram edildi. Karşılıklı hediye takdiminden sonra anı defteri imzalandı.
 
Emine Erdoğan'ın, Bogota ziyaretine Sümeyye Erdoğan ve bakan eşleri de katıldı.

aa




 

Bu haber 554 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,069 µs