En Sıcak Konular

İsrail'in Doğu Kudüs'teki ihlalleri

11 Şubat 2015 15:09 tsi
Filistin Dışişleri Bakanlığı:"İsrail'in yürüttüğü hızlandırılmış Yahudileştirme eylemlerini kınıyoruz"

 Filistin Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in "İslamın kutsallarını hedef alan saldırılarını ve Yahudileştirme politikasını" kınadı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "Radikallerin polis koruması altında Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlalleri, ibadet özgürlüğünün ve Müslümanların Aksa'ya ulaşımının kısıtlanması başta olmak üzere İsrail'in yürüttüğü hızlandırılmış Yahudileştirme eylemlerini kınıyoruz" denildi.

İsrail polisinin gözetiminde, dün Doğu Kudüs'teki Es-Suveyh Mahallesi'nde 14 kişinin yaşadığı Abbasi ailesinin evinin yıkılmasının hatırlatıldığı açıklamada şunlar kaydedildi:

"Ruhsatsız olduğu gerekçesiyle evlerin yıkılması ve Filistinlilerin göçe zorlanması tehlikesinin tırmandırılması, günler önce İsrail'in Kudüs banliyölerinde yaşayanların çıkarılması için yaptığı planlara karşı mücadele edilen Bevvabe el-Kudüs köyünün hedef alınması, arazilere el konulması, yerleşim birimlerinin genişletilmesi, Kudüs'te yaşayanların ekonomik hayatının zorlaştırılması ve kimliklerin alınarak sınır dışı edilmesi işlemlerini kınıyoruz."

İsrail hükumetinin Kudüs'e karşı yürüttüğü "kapsamlı savaşın yansımalarına" karşı uyarıda bulunulan açıklamada, uluslararası toplumun ve BM kurumlarının Filistin topraklarında her gün işlenen söz konusu suçlar karşısında sessiz kalmaları kınandı.

İsrail askerleri, Filistinlilere ait evlere zaman zaman baskınlar düzenleyerek, "ruhsatsız oldukları" gerekçesiyle buldozerlerle yıkıyor veya bombayla havaya uçuruyor. Söz konusu uygulamanın hiçbir hukuki dayanağının bulunmadığını vurgulayan Filistinliler, bunun "İsrail'in yıldırma politikalarının parçası olduğunu" belirtiyor.

Birleşmiş Milletler İnsani İşler Koordinasyon Ofisi'nin (OCHA) verilerine göre İsrail, 2014 yılında Doğu Kudüs'te ruhsatsız oldukları gerekçesiyle 97 evi yıktı.

AA



Bu haber 550 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,529 µs