En Sıcak Konular

Rusya'dan Avrupa'yı şoke edecek açıklama

11 Şubat 2015 14:55 tsi
Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov, “Yunanistan’dan herhangi bir ekonomik yardım talebi gelirse bunu düşünürüz” diye konuştu.

Rusya'dan Avrupa'yı karıştıracak bir açıklama geldi. Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Kotzias ile görüşen Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov, “Yunanistan’dan herhangi bir ekonomik yardım talebi gelirse bunu düşünürüz” diye konuştu.

Yunan makamları dün AB dışında Rusya, Çin ve ABD’den de yardım isteyebileceklerini ifade etmişti. Rusya’nın Yunanistan’a yardım yapması bölgedeki ekonomik ve siyasi dengeleri ciddi bir biçimde değiştirebilir. Bugün Yunanistan için önemli olan diğer bir görüşme ise Avrupa Birliği Maliye Bakanları zirvesi... Reuters'e konuşan bir Alman kaynak, Yunanistan hükümetinin teklifininin değerlendirilmesi için 24 saatten uzun bir süre gerektiğini bu yüzden zirveden bir sonuç çıkmasının beklenmediğini söyledi.

'SAÇ TIRAŞI' UYGULANMALI

Öte yandan Yunanistan Maliye Bakanı Yanis Varoufakis, ülkesinin borçlarını kısa vadede ödemesinin mümkün olmadığını, dolayısıyla bir kısmının silinmesi demek olan "saç tıraşı" uygulanması ya da yeniden yapılandırılma gerektiğini söyledi. Varoufakis Alman Stern dergisiyle yaptığı söyleşide "Bir borç eğer artık ödenemeyecek durumdaysa, o zaman saç tıraşına gidilir" dedi. Söyleşinin metni, derginin yayımlanmasından önce açıklandı. Varoufakis, "Önemli olan Yunanistan'ın borçlarının kısa zamanda ödenmeyecek olmasıdır" dedi.

ALMANYA YARDIM ETMEK İSTEMİYOR

Bu arada Almanya Başbakanı Angela Merkel'in Hıristiyan Demokrat partisinin önde gelen bir üyesi, Yunan siyasetçilerinin sarf ettikleri açıkça kışkırtıcı sözlerin, Alman siyasetçilerinde bu ülkeye yardım etme isteğini giderek yok ettiğini söyledi. Hıristiyan Demokratların parlamento başkan yardımcısı Michael Fuchs, Rheinische Post gazetesine yaptığı açıklamada, "Atina'daki yeni hükümet Almanya'yı provoke etmek konusunda çok rahat davranıyor" dedi.

"Bu durum, Almanya parlamentosunun Yunanistan'a daha fazla yardım etme isteğini sıfıra düşürüyor" Fuchs, kendisinin de Yunan hükümetine güvenini kaybettiğini söyledi. Yunanistan'ın radikal solcu Başbakanı Alexis Tsipras Pazartesi günü yaptığı bir açıklamada, süresi dolmak üzere olan uluslararası kurtarma programının yenilenmesi için yapılan baskılara, "ne kadar çok olursa olsun" boyun eğmeyeceklerini söyledi. Almanya Maliye Bakanı Wolfgang Schaeuble ise, "Madem Yunanistan yeni bir program istemiyor, o halde mesele yok" demişti.

Bu haber 692 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,812 µs