En Sıcak Konular

Çözüm süreci milli sporcu sayısını artırdı

11 Şubat 2015 13:55 tsi
Gençlik ve Spor Bakanlığınca çözüm sürecinde Mardin'de hayata geçirilen projeler, genç yeteneklere milli takım yolunu açtı.

Bakanlıkça hazırlanan projelerle Mardin'de 5 sentetik çim futbol sahası ve 2 gençlik merkezinin yapımı tamamlandı, 2 gençlik merkezi, olimpik yüzme havuzları ve bir spor salonunun inşaatı ise sürüyor.
 
4 yıl önce milli sporcu bulunmazken spora yapılan yatırımla genç yeteneklerin gün yüzüne çıktığı Mardin'den gençlerin sportif aktivitelere yönlendirilmesiyle çeşitli branşlarda 10 sporcu milli takıma gönderildi.
 
"Çözüm süreci gençlere milli olmanın heyecanını yaşattı"
 
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Kuzu, AA muhabirine, çözüm sürecinin sağladığı huzur ve güven ortamında Mardin'de spora yatırımın arttığını söyledi.
 
Kuzu, sürecin getirdiği huzur ve güven ortamının spora yansımalarının tüm bölge halkınca görüldüğüne işaret etti.
 
"Mardin tarihi boyunca yaşamadığı sportif başarıyı 2 yılda yaşadı. Çözüm sürecinde sağlanan sportif destek gençlere ve çocuklara milli olmanın heyecanını yaşattı" diyen Kuzu, şunları dile getirdi:
 
"Artık masa tenisinde 1. ve 2. Lig'de, hentbolda 2. Lig'de takımlarımız var. Bunlar çözüm sürecinin etkisiyle yapılan yatırımların sonucu sağlanan başarılardır. Atıcılıkta pek az ile nasip olabilecek 6 Türkiye rekorumuz var. Bisiklet dalında milli sporcumuz Ali Çakas olimpiyatlarda kamptaki ilk 6 sporcu arasına girdi. İlk 3'e girdiği takdirde olimpiyatlarda Mardin'i temsil edecek ilk sporcumuz olacak inşallah."
 
"Çözüm sürecinin meyvelerini görüyoruz"
 
Mardin'in genç nüfusunun 500 bine yakın olduğunu vurgulayan Kuzu, yatırımlar arttıkça bundan istifade eden genç nüfusun başarılarının artacağını belirtti.
 
"Çözüm sürecinin meyvelerini görüyoruz" ifadesini kullanan Kuzu, kentte Türkiye'nin tüm bölgelerindeki müsabakalara gönderecek sporcuların bulunduğunu anlattı.
 
Milli takımda olduğu kadar atıcılık, masa tenisi, basketbol ve atletizmde milli takım havuzuna alınan sporcular da bulunduğuna dikkati çeken Kuzu, "2011 yılında Mardin'de milli sporcu yoktu. Şu anda ise 10 faal milli sporcumuz var. Milli takımların havuzlarına alınan ve milli olmasını beklediğimiz de 10 civarında sporcumuz var. Bu yaşanan gelişmeye en güzel örnektir" şeklinde konuştu.
 
Kuzu, daha önce çocuklarının spora yönlenmesine ön yargı ile yaklaşan ailelerin yaptıkları görüşmeler sonucu artık çocuklarını destekler hale geldiklerini kaydetti.
 
"Milli takıma giden sporcular model oluyor"
 
Hentbol milli antrenörü Murat Dur da Mardin'de 120 sporcu ile antrenmanların sürdüğünü, amaçlarının sporcuların hem lige hem de milli takıma gitmesi olduğunu söyledi.
 
Gençlerin hentbola büyük ilgi gösterdiğini anlatan Dur, son 2 yıldır Türkiye finallerine gittiklerini, milli takıma da 4 sporcu kazandırdıklarını ifade etti.
 
Dur, "Seçilen sporcular kamptaki diğer sporculara da model oluyor, onları başarıya teşvik ediyor. Arkadaşlarının başarısını gören gençlerin hentbola ilgileri artarak kayıt yaptırıyor" diye konuştu.
 
Sporcu Abdulkadir Çeçen ise ağabeyinin Trabzonspor'da oynadığını, bu nedenle onu model aldığını belirtti.
 
Hedefinin milli sporcu unvanı almak olduğunu vurgulayan Çeçen, daha sonra ağabeyi gibi Süper Lig takımlarında oynamak istediğini, kendisine güvendiği için milli takıma seçileceğinden emin olduğunu sözlerine ekledi.

aa


Bu haber 536 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,121 µs