En Sıcak Konular

İstanbul'da yarın okullar tatil mi vali açıkladı!

11 Şubat 2015 13:24 tsi
İstanbul'da kar yağışı devam ediyor. Kar kalınlığı 14 cm kadar çıktı. Hava durumu için yeni uyarı geldi. Peki yarın 12 şubat perşembe okullar tatil mi, vali açıkladı

İSTANBUL'da kar yağışı devam ediyor. Özellikle yüksek kesimlerde kar kalınlğı 14 cm kadar çıktı. Yeni hava durumu raporlarına göre kar yağışı yarına kadar devam edecek. Bugün İstanbul'da okular tatildi peki yarın yani 12 şubat perşembe günü okullar tatil edilecek mi İstanbul Valisi son durumu açıkladı. Vali Vasip  Şahin, 'Yarın için okulların kapatılmasını öngörmüyoruz" dedi

KAR YAĞIŞI ÖĞLEDEN SONRA ETKİSİN KAYBEDECEK"

İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul'da etkili olan kar yağışının tahmin edildiği gibi devam ettiğini belirtti. Kar yağışının bugün öğleden sonra etkisini kaybedeceğini açıklayan Şahin, zincirleme kaza dışında kar nedeniyle ulaşımda herhangi bir olumsuzluk yaşanmadığını ifade etti.

OKULLAR TATİL OLACAK MI?

Vali Şahin okulların yarın tatil olup olmayacağı ile ilgili bir soruya ise, "Biz bu tatilleri Meteoroloji Genel Müdürlüğümüzün yapmış olduğu bilimsel tahminlere göre yapıyoruz. Beklenen hava durumuna göre yağışın öğleden sonra hafifleyeceği ve akşama doğru ise tamamen biteceği şeklinde. Dolayısıyla yarın için okulların kapatılmasını öngörmüyoruz" şeklinde yanıt verdi.

İstanbul Valiliği bugün okulların tatil edildiğini açıkladı. Peki yarın 12 şubat perşembe günü okullar tatil edilecek mi, bu kararı İstanbul Valiliği yarınki hava durumu raporlarına göre verecek. Kar kalınlığı Çatalca ve köylerinde 15-40 santimetreye ulaşırken, Hadımköy, Beylikdüzü, Başakşehir ve Esenyurt'ta 10-15 santimetre olarak ölçüldü.

ÖĞLE SAATLERİNE DİKKAT!

Çok bulutlu, İstanbul ve bölgenin doğusu ile Tekirdağ'ın doğu çevreleri ve Kırklareli'nin kıyı kesimlerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kar yağışının öğle saatlerine kadar bölgenin doğusunda (Kocaeli, Sakarya, Yalova ve İstanbul Anadolu yakası ile Avrupa yakasının yüksek kesimleri) kuvvetli ve yer yer yoğun olacağı tahmin ediliyor.

İSTANBUL'DA KAR ÖNLEMLERİ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekiplerince, karla mücadele çalışmaları kapsamında 4 bin ton tuz ve 43 ton solüsyon kullanıldı. Fırtına nedeniyle 9 binanın çatısı uçtu, 11 ağaç devrildi.

Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün İstanbul'a ilişkin uyarıları üzerine alarma geçen Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) karla mücadele ekipleri gece boyunca görev yaptı.

Anadolu ve Avrupa yakasında etkili olan kar yağışı sabaha kadar yer yer tipi şeklinde devam etti. Kar sabah saatlerinde şiddetini artırdı. Ekipler gece boyunca kar kürüme ve tuzlama çalışması yaptı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi kış şartlarıyla mücadele ekipleri bin 28 araç, iş makinesi ve 4 bin 815 personelle ana arterlerde gece boyunca çalışmalarını sürdürdü. Kar yağışı nedeniyle trafikte olumsuzluk yaşanmadı.

Gece boyunca vatandaşlara iskelelerde, hastanelerin acil servislerinde,  mobil büfelerle kumanya, çorba ve çay dağıtımı yapıldı.

Çalışmalarda 4 bin ton tuz, 43 ton solüsyon kullanıldı.

Fırtına nedeniyle 9 binanın çatısı uçtu, 11 ağaç devrildi.

Bu haber 535 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,212 µs