En Sıcak Konular

Partilerde seçim hazırlıkları

11 Şubat 2015 12:49 tsi
Partilerde seçim hazırlıkları AK Parti'ye aday adaylığı başvurusu bugün başladı. Süre 20 Şubat'ta sona erecek. MHP ve HDP de başvuru takvimini açıkladı.

AK Parti'de, 7 Haziran'da yapılacak milletvekili seçimlerinde aday gösterilecek isimlerin belirlenmesi için titiz bir çalışma yürütülecek.
 
AK Parti'ye aday adaylık başvurusu bugün başladı. Genel Merkez ve il başkanlıkları üzerinden yapılan başvuru süresi, 20 Şubat'ta sona erecek.
 
Aday adaylık başvurusu için özel aidat olarak erkek adaylardan 5 bin lira kadın adaylardan 2 bin 500 lira alınırken, engellilerden ücret talep edilmiyor.
 
YSK takvimine göre, siyasi partiler, seçim kuruluna hangi seçim bölgelerinde seçime katılacaklarını 14 Mart'a kadar bildirmesi, 7 Nisan'da da partilerin aday listelerini teslim etmesi gerekecek. Aday tespit çalışmalarını, bu takvime göre planlayan AK Parti, adaylarının başvurularının bitmesinden sonra 28 Şubat-1 Mart tarihleri arasında teşkilat temayül yoklaması yapacak.
 
Teşkilat temayül yoklamasının ardından, 6 Mart'ta Genel Merkez'de, komisyon çalışmaları, aday adaylarına yönelik mülakatlara başlayacak.
 
Merkez yoklamasının esas alınacağı parti adaylarının belirlenmesi ve sıralama tespitine yönelik çalışmalar, Genel Başkan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında, 23 Mart-7 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek toplantılarla sonuçlandırılacak.
 
MHP'de hazırlıklar
 
MHP'ye milletvekili aday adaylığı başvuruları, 12-18 Mart tarihleri arasında yapılacak.
 
MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Öztürk, yaptığı yazılı açıklamada, Merkez Yönetim Kurulu toplantısında, 7 Haziran 2015'te yapılacak 25. Dönem Milletvekilliği Genel Seçimleri için aday adaylığı başvurularının, 12 Mart 2015 Perşembe saat 09.00'dan itibaren kabulüne başlanılmasına, 18 Mart 2015 Çarşamba günü saat 17.00'de sona erdirilmesine karar verildiğini belirtti.
 
Öztürk'ün açıklamasına göre, aday adayları bu tarihler arasında MHP Genel Merkezi Seçim İşleri kayıt kabul birimine şahsen müracaat edecek ve başvuru dilekçelerine istenilen belgeleri ekleyecek. Aday adaylarından 2 bin lira başvuru aidatı alınacak.
 
Aday adaylarından istenilen belgeler ve ilgili banka şube hesap numaraları, Genel Merkezin internet sitesinden yayınlanacak.
 
HDP'de hazırlıklar
 
Genel seçimlere parti olarak girme kararı alan HDP'de milletvekili aday adaylığı için başvurular, 16 Şubat- 2 Mart tarihleri arasında yapılacak.
 
AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, il ve ilçe kongrelerini tamamlayarak seçim hazırlıklarına hız veren HDP'ye milletvekili aday adayı başvuruları, 16 Şubat'ta başlayacak ve 2 Mart'ta sona erecek. 
 
Tüm illerde seçime girecek HDP, milletvekili adaylarını geniş toplumsal muhalefet çevreleri, yerel örgütler, kadın ve gençlik meclisleri ve kurumların katılımıyla yapılacak görüşmelerle belirlemeyi amaçlıyor.
 
Aday adaylığı için başvuruda bulunan erkekler 2 bin lira, kadın ve 27 yaş altındaki gençler ise bin lira ödeyecek. Engelli aday adaylarından ücret talep edilmeyecek.
 
Milletvekili aday adaylığı başvuruları tüm illerde oluşturulacak "İl Aday Başvuru Kabul Komisyonları"na yapılacak.
 
BBP'de başvurular 6 Mart'a kadar yapılacak
 
BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, genel seçimler için partiye milletvekili aday adaylığı müracaatlarının bugün itibarıyla başladığını söyledi.
 
Destici, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, 7 Haziran'da yapılacak genel seçimlerin tam demokratik olmasını istediklerini belirterek bunun için yüzde 10 seçim barajının kaldırılması gerektiğini belirtti.
 
Genel seçimlere hazır olduklarını dile getiren Destici, "BBP'de 7 Haziran 2015'te yapılacak seçimlerle ilgili aday adaylığı müracaatları bugün itibarıyla başladı ve 11 Şubat-6 Mart arasında yapılacak. Erkek adaylardan 500 lira adaylık başvuru ücreti alınacak, kadın ve engelli adaylardan başvuru ücreti alınmayacak" ifadesini kullandı.
 
Yazıcıoğlu'nun damadının aday adaylığı
 
Destici, merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nun damadı Mustafa Afşin Yazıcıoğlu'nun AK Parti'den milletvekili aday adayı olacağı yönündeki haberlerin hatırlatılması üzerine, Yazıcıoğlu'nun konuyla ilgili bir açıklama yaptığını söyledi. Yazıcıoğlu'nun istifa dilekçesinde hangi partiden ve hangi ilden aday olduğununa dair bilgi bulunmadığını belirttiğini aktaran Destici, "Önümüzdeki günlerde nereden aday olacağını da hep birlikte görürüz" şeklinde konuştu. 

aa


Bu haber 570 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,962 µs