En Sıcak Konular

HDP'den AK Parti'ye 'çözüm' resti!

11 Şubat 2015 11:47 tsi
HDP Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, iç güvenlik paketinin çözüm sürecini olumsuz etkileceği yönünde AK Parti'yi uyardı.

HDP Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, iç güvenlik paketi ortada dururken bir çözüm süreci işletmenin artık eskisi gibi kolay ve mümkün olacağını düşünmediğini söyledi.

Kürkçü, "Hükümet bunu düşünüyordur. Bunun için kimi değişiklik ve önlemler akıllarına geliyor olmalıdır. Hangi sebeple geciktiriyorlarsa daha çok geciktirmelerini, sonsuza dek geciktirmelerini temenni ediyoruz" dedi.

SARAY İÇİN ÇIKARILIYOR İDDİASI

HDP Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkcü Meclis'te basın toplantısı düzenledi. İç güvenlik paketi ile ilgili değerlendirmelerde de bulunan Kürkçü, güvenlik-özgürlük dengesinin sürekli güvenlik lehine büküldüğünü kaydetti. Kürkçü, iç güvenlik paketinin sarayı korumak için çıkarılmaya çalışıldığını vurguladı. Kürkçü, iç güvenlik paketinin kabulü halinde Türkiye'nin bir polis devletine hala dönmediyse kesin döneceğini, merkezi otoriter yeni bir rejime geçileceğini ifade etti.

Kürkçü, hükümetin iç güvenlik paketini ertelemesiyle ilgili bir soruya, Meclis'teki siyasi muhalefetin ciddiye alınmamasının düşünülemeyeceğini söyledi. Muhalefetin aylardır ortaya koydukları gerekçelerde samimiyseler iç tüzükten kaynaklı tüm hakları kullanmaları gerektiğini belirten Kürkçü, paketin hükümetin sandığı kadar kolay sürede geçmesinin mümkün olmadığını ifade etti. O yüzden bazı değişiklikler düşünmüş olabileceklerini anlatan Kürkçü, hükümetin polisin biricik sahibi olmasının değişmediği sürece kabul edilemeyeceğini söyledi.

ÇÖZÜM SÜRECİ RESTİ

"Hükümetin içinde bir tartışma olması mümkün" diyen Kürkcü, "Bu paket ortada dururken bir çözüm süreci işletmenin artık eskisi gibi kolay ve mümkün olacağını da düşünmüyorum. Hükümet bunu düşünüyordur. Bunun için kimi değişiklik ve önlemler akıllarına geliyor olmalıdır. Hangi sebeple geciktiriyorlarsa daha çok geciktirmelerini, sonsuza dek geciktirmelerini temenni ediyoruz" şeklinde konuştu.
v


Bu haber 482 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,608 µs