En Sıcak Konular

Almanya'da mülteci yurtlarına saldırılar arttı

11 Şubat 2015 10:23 tsi
Almanya’da 2014 yılında mülteci yurtlarına yönelik saldırların 2013’e göre 3 kat artarak 150’ye çıktığı bildirildi.

Tagesspiegel gazetesinin haberinde, Alman hükümetinin, bir soru önergesine verdiği yanıtta, ülkede mülteci yurtlarına 2014 yılında yapılan saldırıların bir önceki yıla göre 3 kat daha fazla olduğu bilgisine yer verildi.
 
Haberde, Almanya’da 2014 yılının son çeyreğinde mülteci yurtlarına toplam 67 saldırı yapıldığı, bu sayının 2013 yılında yapılan saldırıların toplamından daha fazla olduğuna dikkat çekildi. Ülkede 2014 yılında mülteci yurtlarına toplam 150 saldırı yapıldığı, bunun da 2013 yılındaki toplam saldırılarının ise 3 katı olduğu ifade edildi.
 
Saldırıların şeklinin ise mülteci yurtlarının kundaklanması, duvarlara aşırı sağcı sembollerin çizilmesi veya mültecilere silahla saldırıda bulunulması şeklinde yapıldığı kaydedildi. Saldırılarda 9 kişinin de yaralandığı bilgisine yer verildi.
 
Göçmen grupların temsilcileri ise Almanya’ya gelen sığınmacı sayılarının artmasıyla bu tür saldırıların artması arasında bağlantı olduğunu tahmin ettiklerini belirtti.
 
Ayrıca, Dresden kentinde ortaya çıkan İslam ve göçmen karşıtı, Batı’nın İslamlaşmasına karşı Avrupalılar (PEGIDA) hareketiyle bunun değişik kentlerindeki uzantılarının düzenlediği gösterilerin de bu tür saldırılara zemin hazırladığı kaydedildi.
 
PEGIDA’nın gösterilerine en fazla katılımın olduğu Berlin, Bavyera ve Saksonya eyaletlerinde 2014 yılının 4. çeyreğinde mülteci yurtlarına yönelik saldırıların büyük ölçüde arttığının görüldüğü belirtildi. Buna göre, mülteci yurtlarına Berlin’de 20, Bavyera’da 15 ve Saksonya’da 11 saldırının yapıldığı açıklandı.
 
Almanya Adalet Bakanı Heiko Maas, olaylarla ilgili yaptığı açıklamada "şiddete müsamaha göstermeyeceklerini" ifade ederek, bu tür olayların korkakça ve çirkin olduğunu söyledi.

aa


 

Bu haber 478 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,127 µs