En Sıcak Konular

Paralel yapının gizli ilişkisi deşifre oldu

11 Şubat 2015 08:49 tsi
Paralel yapının gizli ilişkisi deşifre oldu Paralel Yapı'nın dünyanın çeşitli yerlerindeki çıkar ilişkisi deşifre oldu.

İsrail’de bulunan Bar Ilan Üniversitesi, Orta Doğu Çalışmaları Bölümü’nden Dr. Efrat E. Aviv’in yazdığı “Fethullah Gülen’in ‘Yahudi Diyaloğu’ adlı akademik çalışması, cemaatin İsrail ve dünyadaki birçok Yahudi ile son derece gizli ve çıkara dayalı bir ilişkisi olduğunu ortaya koyuyor.

Akademik makalede Gülen’in Türkiye’de ve yurtdışındaki Musevilerle temasları detaylarıyla anlatılıyor.

ANAHTAR ABRAHAM FOXMAN

Makalede yazılanlara göre ABD’deki Musevi İftira ve İnkarla Mücadele Birliği Başkanı Abraham Foxman, Gülen’i Washington’daki üst düzey anahtar kişilerle tanıştırdı.

Yine makalede bir Uniterian Kilisesi temsilcisi, Fethullah Gülen’i Hz. İsa’ya benzetiyor.

ÜST DÜZEY KİŞİLERLE TANIŞTIRDIK

Jacobson görüşmeye ilişkin şunları ifade ediyor:

“Birileri bizimle Gülen’i tanıştırmak istediler. Buluşmada ben, Abe Foxman ve bir arkadaşımız daha bulunuyordu. Bizimle iletişime geçen kişiler bizden Gülen’i Washington'daki üst düzey kritik öneme sahip insanlarla tanıştırmamızı istediler. Biz de bu yardımda bulunduk. İstanbul’daki görüşmemizde Gülen kendisinin İsrail ve Musevilerle iyi ilişkiler kurmak istediğini söyledi. Sonrasında New York’ta yardımcısıyla da görüştük.”

Tepkiler üzerine özür dilemişti

ADL Başkanı Foxman Ermeni tehciri konusunda Türkiye aleyhine sarfettiği sözlerden dolayı büyük tepki toplamış ve Erdoğan’a bir mektup yazarak “Size ve Türk halkına büyük saygımız var. Türk halkını ve liderlerini zor durumda bırakmayı hiçbir zaman arzu etmedik. Son birkaç gün içinde size ve Türk halkına yaşattıklarımızdan duyduğumuz derin üzüntü sebebiyle bu mektubu yazıyorum” demişti.

Foxman özür mektubunda “Aramızdaki bağları güçlendirmek için yollar aramaya devam edeceğiz. Son tartışmalarla birlikte aramızdaki dostluğun gerilmiş olduğunu bilmek bizim acımızı bir kat daha arttırıyor” ifadesini kullanmıştı.

Provokatif sözleriyle tanınıyor

Paralel yapının başındaki isim olan Fethullah Gülen’in, merkezi ABD’de olan İftira ve İnkarla Mücadele Birliği (The Anti-Defamation League-ADL) Başkanı Abraham Foxman’la olan ilişkisi bir başka gerçeği daha ortaya koyuyor.

Türkiye, Foxman’ı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti hükümeti karşısındaki provokatif sözleriyle de tanıyor.

Erdoğan'a antisemitik demişti

Daha önce Cumhurbaşkanı Erdoğan için “Erdoğan’ın Siyonizm ile anti-Semitizm arasında kurmuş olduğu bağlantı karşısında dehşete düştük” diyen Foxman, “Geçmişte Başbakan (Erdoğan’ı kastederek) içindeki İsrail düşmanlığıyla Yahudi karşıtlığını birbirinden ayırmasını biliyordu” diyecek kadar ileri gitmişti.

Foxman paralel yayın organı olan Today’s Zaman’a yaptığı açıklamada da “AK Parti’nin antisemitik ve Batı karşıtı söylemi tehlikeli bir eğilim” demişti.

Akşam



Bu haber 906 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,909 µs