En Sıcak Konular

Maliye zulaları patlayan Türkler’in peşinde

11 Şubat 2015 08:39 tsi
İsviçre’de önceki gün bir bankaya ait gizli hesapların ortaya çıkmasıyla birlikte Türkiye de harekete geçti.

Maliye, vergi yüzsüzlerinin ve varlık barışında beyan ettiği halde parayı getirmeyenlerin bu ülkede parası olup olmadığına bakacak.

İsviçre’deki bir bankanın 203 ülkeden 106 bin özel müşterinin hesap bilgilerinin sızdırılmasının ardından ABD başta olmak üzere bütün ülkeler kendi vatandaşlarına yönelik vergi soruşturmasını başlattı.

İsviçre’deki gizli hesaplarda parası olanlar arasında 3 bin 105 Türk’ün olduğunun belirtilmesinin ardından Türkiye de harekete geçti. Maliye Bakanlığı,  gizli hesaplarda Türkler’e ait olduğu belirtilen toplam 3.5 milyar doları araştırmaya başladı.

Varlık Barışı kapsamında yurtdışından beyan edilmesine rağmen vergisini ödemeyenlerin peşine düşen Maliye’nin vergi yüzsüzlerini de İsviçre’de arayacağı belirtiliyor.

 Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK), Vergi Denetim Kurulu (VDK) ile Gelir İdaresi Başkanlığı’nın (GİB) süreci yakından takip ettiği ifade ediliyor. İsviçre’de kamuoyuna yansıyan olayı değerlendirdiklerini belirten Maliye kaynakları, “İsviçre ile anlaşmamız var. Konuyu detaylı değerlendirdikten sonra bilgi talebinde bulunabiliriz. Bu kişiler arasında varlık barışı kapsamında beyanda bulunmasına rağmen vergisini ödemeyenlerin yanı sıra her yıl GİB tarafından açıklanan vergi yüzsüzleri listesindeki işadamlarının olup olmadığına da bakacağız” dedi. Maliye Bakanlığı, vergi borcunu ödemeyen yurtdışındaki zengin Türklerin parasının peşine düşmek amacıyla özellikle son 5 yıldır çok fazla sayıda ülke ile bilgi değişimi anlaşması yapıyor. Anlaşma kapsamında bazı isim ve hesaplara ilişkin bilgiler talep edilebiliyor.

Star


Bu haber 513 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,628 µs