En Sıcak Konular

MİT Müsteşarlığı'na vekaleten Musa atandı

10 Şubat 2015 18:52 tsi
MİT Müsteşarlığı'na vekaleten Musa atandı Milletvekilliği aday adaylığı için MİT Müsteşarlığı görevinden istifa eden Fidan'ın yerine Müsteşar Yardımcısı Musa'nın vekalet edeceği açıklandı.

Milletvekilliği aday adaylığı için MİT Müsteşarlığı görevinden bugün itibarıyla geçerli olmak üzere istifa eden Hakan Fidan'ın yerine Müsteşar Yardımcısı İsmail Hakkı Musa'nın vekalet edeceği açıklandı.

Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre Fidan, Başbakan Davutoğlu başkanlığında yapılan Çözüm Süreci toplantısından saat 16.40'ta ayrıldı.

Başbakan Davutoğlu ile Başbakan Yardımcıları Yalçın Akdoğan, Bülent Arınç ve Numan Kurtulmuş, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, İçişleri Bakanı Efkan Ala ve Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Fidan'a bugüne kadar yaptığı katkılar ve yerine getirdiği görevler dolayısıyla teşekkür etti.

Davutoğlu, Fidan'ın ayrılmasının ardından MİT Müsteşarlığına, Müsteşar Yardımcısı İsmail Hakkı Musa'nın vekalet etmesine ilişkin yazıyı imzaladı.

MİT Kanunu gereği vekalet yazısı, Resmi Gazete'de yayınlanmıyor.

Öte yandan; yeni müsteşarın adının, Başbakan Davutoğlu tarafından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunulacağı, konunun MGK'da görüşüleceği, ardından ikili kararname ile imzalandıktan sonra atama sürecinin tamamlanacağı bildirildi.

Özgeçmiş

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Müsteşar Vekilliğine getirilen Musa, kurumda Dış İstihbarattan Sorumlu Müsteşar Yardımcılığı görevinde bulunuyordu.

Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, 1960 yılında Trabzon'da doğan Musa, orta ve yüksek okul eğitimini yurt dışında devam ettirdi. Musa, Yüksek öğrenimini 1987 yılında Nancy II Üniversitesi, Hukuk, İktisat ve İşletme Fakültesi, Siyasi İktisat Bölümü'nde tamamladı.

Yüksek lisans (1988) ve doktora (2001-2008) derecelerini aynı üniversitede alan Musa'nın, tez konusu "Sosyal Haklar ve AB'nin Anayasallaşma Süreci" üzerine iken, doktorası ise "Kamu Hukuku/Topluluk Hukuku" alanındaydı.

Eski Brüksel Büyükelçisi olan ve meslek hayatında birçok önemli görevi yürüten Musa, Tataristan Cumhuriyeti'nin başkenti Kazan'ın 1000. kuruluş yıl dönümü etkinlikleri çerçevesinde de onur madalyasına layık görüldü.

MİT Müsteşar Vekilliği görevine atanan Musa, kurumda Dış İstihbarattan Sorumlu Müsteşar Yardımcılığı görevini yürütüyordu.

Evli ve iki çocuk babası olan İsmail Hakkı Musa, Fransızca ve İngilizce biliyor.

AA



Bu haber 652 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,634 µs