En Sıcak Konular

İç güvenlik paketi daha fazla çatışma getirecektir

10 Şubat 2015 16:08 tsi
HDP Eşbaşkanı Figen Yüksekdağ, Türkiye'de siyasi rejimin artık bir saltanat kurma arayışında olduğunu belirterek iç güvenlik paketini eleştirdi.

Paketin geri çekilmesini isteyen Yüksekdağ, "Bu paket, halkın güvenliğinden başka herşeye hizmet ediyor. Bu paket, barışı ve çözümün getirilmesine asla ve asla hizmet etmiyor. Bu paket çözüm, barış karşıtıdır. Bu paket barış değil daha fazla çatışma getirecektir." dedi.

Hakkari Bayan Futbol Takımı'nın da izlediği HDP Meclis grup toplantısında konuşan Yüksekdağ, "Güvenlik paketi adı altında Türkiye halklarının önüne konan paket, AKP ve sarayın güvenliğini sağlamaktan başka hiçbir şey değildir." ifadelerini kullandı. Güvenlik paketinin iktidarın saldırı ve yasak politikalarında ne kadar ısrarcı olduğunu çok net bir biçimde gösterdiğini dile getiren Yüksekdağ, "Başbakan Davutoğlu, bugünkü konuşmasında baskı yasak ve ölüm paketini çıkarmada ne kadar ısrarlı olduğunu ifade ediyor. Her sözüyle gerilimi üreten, karşıtlığı ve kutuplaşmayı kıştırtan bir siyaset bu. Bu paketi çekmek için daha bir haftanız var. Çok iyi düşünün, tartışın ve bu paketin önünü, sonunu çok iyi hesaplayın; bu paketin karşısında oluşan demokratik tepkiyi dikkate alıp paketi geri çekin. En uygun şey paketin geri çekilmesi olacaktır." diye konuştu.

"SİYASİ REJİM ARTIK BİR SALTANAT KURMA ARAYIŞINDA"

"Bu paket, halkın güvenliğinden başka herşeye hizmet ediyor." diyen Yüksekdağ, Türkiye'de siyasi rejimin artık bir saltanat kurma arayışında olduğunu vurguladı. Tek adam, tek parti diktatörlüğüne dayanan bir siyasi rejimin inşası için çalışıldığını savundu.

Demokratik bir ortamda seçimlere gidilebilmesi için, devlet terörü paketi, ölüm paketinin derhal geri çekilmesi gerektiğini dile getiren Yüksekdağ, "Bu paket, barışı ve çözümün getirilmesine asla ve asla hizmet etmiyor. Bu paket çözüm, barış karşıtıdır." şeklinde konuştu.

"Bu paket barış değil daha fazla çatışma getirecektir." diyen Yüksekdağ, paketin sadece hareket halindeki dinamik güçlerin değil; harekete geçmek isteyen güçleri de hedeflediğini söyledi. "Bütün halkları, ucu, sonu belli olmayan bir karanlık koridora sokuyorlar." diyen Yüksekdağ, "Taşları bağlayıp köpekleri salma paketidir." ifadelerini kullandı.

"DÖKÜLECEK HER KANDAN VE CANDAN SARAY İLE AKP HÜKÜMETİ SORUMLU OLACAK"

Dökülecek her kandan ve candan sarayın ve AKP hükümetinin sorumlu olacağının altını çizen Yüksekdağ, paketi çıkarma konusundaki kararlılığın da bu sorumluluğu üstlenme anlamına geldiğini ifade etti. Bunun hesabını da halka vermek zorunda olduklarını dile getiren Yüksekdağ, bu paketle olağanüstü hal ve sıkıyönetim uygulamasının tekrar getirildiğini söyledi.

Başbakan Davutoğlu'nu iç güvenlik paketini demokrasi gözüyle okumamakla suçlayan Yüksekdağ, bir yılda biber gazından 8 kişinin öldüğünü ileri sürdü. "Bu paket öldürür. Adalete, insana topluma zararlıdır." ifadelerini kullandı. İç güvenlik paketinin geçmesinin siyasette en ciddi kırılma noktası olacağını vurguladı. Paket çıktığında çözüm sürecinde de yürümenin zorlaşacağını belirten Yüksekdağ, barışın dilini, inançlarını konuşarak farklı toplum kesimlerin bir araya gelmesinin çok zor olacağını söyledi. Başbakan Davutoğlu'ndan paketi geri çekmesini talep etti.

"SEÇİMLERDE BAŞKAN DEĞİL VEKİL SEÇECEĞİZ"

2015 seçimlerinde saraydakinin Başkan seçileceğini söylediğini aktaran Yüksekdağ, 2015 seçimlerinde halkın kendi vekilini seçeceğini vurguladı. Kimsenin başka hayal kurmamasını isteyen Yüksekdağ, "Saraydaki gerçek ile toplumdaki gerçek aynı değildir. Birileri bunu saraydakine hatırlatsın." dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 400 vekil talebini sert sözlerle eleştirdi.

Başkanlık sistemi getirilerek anti demokratik uygulamaların daha ileri gitmesine izin vermeyeceklerinin altını çizen Yüksekdağ, bunun önündeki en büyük engelin de HDP olduğuna dikkat çekti. 2015 seçimlerinin değişim ile statüko arasında bir seçim olacağına dikkat çeken Yüksekdağ, muhalefet cephesinin aynı hamam aynı tas olduğunu savundu.

HDP'nin barajın geçmemesi için herşeyin yapıldığını dile getiren Yüksekdağ, muhalefetin de kendi rolünü unutup HDP'ye karşı mücadele verdiğini söyledi. İktidarın bu hale gelmesinin bugünkü sorumlusunun ise kifayetsiz muhalefet olduğunu ileri sürdü. HDP'yi hedefleyen her müdahalenin de AKP iktidarını güçlendirme ve politikalarına destek verme anlamına geleceğini kaydetti. Ne baraj nede başka şeylerin hiçbir şekilde tartışma konusu olmadığını dile getiren Yüksekdağ, barajı aşacaklarını söyledi. Herkesi partilerinde siyaset yapmaya çağırdı.

CİHAN

Bu haber 556 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,062 µs