En Sıcak Konular

AB panikte Euro çökebilir

10 Şubat 2015 15:06 tsi
AB, İMF, Avrupa Merkez Bankası ile Yunanistan arasında süren pazarlıkta kritik aşamaya gelindi. Yunanistan euro bölgesinden çıkarsa euro çökebilir

Avrupa Birliği, IMF ve Avrupa Merkez Bankası ile görüşmeleri sürdüren Yunanistan'ın Euro Bölgesi'nden çıkmasına yönelik tartışmalar hızlandı. Yunanistan Maliye Bakanı ise Yunanistan'ın euro bölgesinden çıkması halinde euronun çökeceğini öne sürdü.

Yunanistan'ın solcu Başbakanı Aleksis Çipras, ülkesinde uygulanan 'acımasız' tasarruf programını iptal edeceğini ve uluslararası yardım anlaşmasının süresini uzatmayacağını açıklarken, ülkenin Euro Bölgesi'nden çıkmasına yönelik tartışmalar alevlendi. ABD Merkez Bankası'nın (Fed) eski başkanı Alan Greenspan, Yunanistan'ın Euro Bölgesi'nden çıkmak zorunda kalacağını belirtirken, Yunanistan Maliye Bakanı Yanis Varoufakis ise Yunanistan'ın Euro Bölgesi'nden çıkması halinde euronun çökeceğini öne sürdü.

İNGİLTERE HAZIRLIK YAPIYOR

İngiltere Başbakanı David Cameron da Yunanistan'ın Euro Bölgesi'nden olası çıkışıyla ilgili olarak Maliye Bakanlığı ve İngiltere Merkez Bankası (BOE) yetkilileriyle toplantı yaptı. İngiltere Maliye Bakanı George Osborne, Yunanistan'ın Euro Bölgesi'nden çıkma olasılığına karşı acil durum planlaması yapmaya başladıklarını söyledi. Euro Bölgesi'nden çıkmaya yönelik tartışmalar, Atina Borsası'nın dün yüzde 6 düşmesine neden oldu.

ABD'DEN SÜKUNET ÇAĞRISI

Yunanistan ile ilgili olarak yükselen tansiyon, ABD'yi de harekete geçirdi. ABD Hazine Bakanı Jack Lew, Avrupa ile Yunanistan'ı sakin olmaya çağırdı. Lew, iki taraf arasındaki hararetin biraz yatışması gerektiğini söyledi.

ÇIKIŞ AN MESELESİ

Yunanistan'ın Euro Bölgesi'nden çıkmak zorunda kalacağını belirten Fed'in eski başkanı Alan Greenspan, çıkışın an meselesi olduğunu kaydetti. Greenspan, "Euronun geleceğinden şüpheliyim" dedi.

YUNANİSTAN: ÇIKARSAK EURO ÇÖKER

Yunanistan Maliye Bakanı Yanis Varoufakis, ülkesinin çıkması halinde euronun çökeceğini söyledi. Varoufakis "Euro, iskambil kartlarından yapılmış kale gibi, Yunanistan'ı çekerseniz çöker" dedi.

Bu haber 571 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,208 µs