En Sıcak Konular

AK Parti aday adaylığı için bomba istifa

10 Şubat 2015 14:47 tsi
2015 genel seçimleri için AK Parti'den bomba istifa haberi geldi. AK Partili Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki istifa etti.

AK Partili Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, AK Parti milletvekili aday adaylığı için istifa etti.

AK Parti Genel Merkezi tarafından milletvekili adaylığına onay çıkan tek Belediye Başkanı olan Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, bu sabah itibarıyla istifasını verdi.

Kayseri’de 20 yıldır Belediye Başkanlığı görevini yürüten Mehmet Özhaseki, AK Parti’den milletvekili aday adayı olmak için görevini bıraktı. Özhaseki’nin yerine, Kayseri Büyükşehir Belediye Meclisi cuma günü toplanarak yeni başkanını seçecek. Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Kocasinan Belediye Başkanı Ak Partili Mustafa Çelik’in adı geçiyor.

ADI İSTİFA EDEMEYECEKLAR ARASINDAYDI

Mehmet Özhaseki'nin adı AK Parti'nin aday kriterlerine uymayan bir isim. Milletvekili aday adayı olamayacak isimler arasında belediye başkanları da açıklanmıştı. Bu karara karşın Özhaseki'nin istifası Ankara'da bomba etkisi yarattı.

Aday olamayacaklar listesi şöyleydi:

-İl Başkanı
-İlçe Başkanı
-Kadın ve gençlik kollarında görev alanlar
-Belediye başkanları
-Belediye meclis üyeleri
-İl genel meclis üyeleri

BEŞİR ATALAY : İSTİFA ETMEYİN ADAY YAPILMAYACAKSINIZ

Beşir Atalay AK Parti'nin aldığı bu ilk kararı tüm teşkilatın bildiğinin altını çizerek partinin tutumunun kesin olduğunu şu sözlerle duyurmuştu;

"Biz daha önce bir ilke kararı aldık. Son kongrelere (5.Olağan Kongreler) teşkilatlarımızda yöneticiliğe aday olan ve seçilenler için bu seçimde aday adaylığı söz konusu olmayacak. Yani bu kongrede il başkanı, ilçe başkanı, veya bunların yönetimlerinde kadın kollarında, gençlik kollarında görev alanlar aday adayı olmayacaklar. Olurlarsa, istifa ederlerse bunlar aday listelerine girmeyecekler. Kongrelerden önce bu ilke kararını açıklamıştık ve bütün teşkilatlarımız bunu biliyor. Onun için şu anda yeni seçilen teşkilat başkan ve mensupları, yönetimdeki arkadaşlarımız aday adayı olmak için görevlerinden istifa etmesinler. Geçen hafta açıklamıştık. MYK'da aldığımız ilke kararıydı. Belediye başkanlarımız, belediye meclis üyelerimiz, il genel meclis üyelerimiz de aday adayı olmak için istifa etmesinler, bunlar aday listelerine giremeyecekler."

AK PARTİ ADAY ADAYLIĞI İÇİN İSTİFA EDEN KAYSERİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI MEHMET ÖZHASEKİ KİMDİR?

1957 yılında Kayseri’de doğdu. İlk ve orta öğrenimini Kayseri’de tamamladı. Daha sonra Hacettepe Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektronik Mühendisliği Bölümü’nü kazandı. O günkü siyasi şartlar ve öğrenci olayları sebebiyle buradaki eğitimini yarıda bırakmak zorunda kaldı ve ardından İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ne girdi. Buradan mezun olduktan sonra, Avukatlık stajını Kayseri Adliyesi’nde yaptı. Avukatlık yapmadı. Tekstil üzerine iş yapan aile şirketinin başına geçti. 1994'e kadar Tekstil Ticareti ile iştigal etti.

1980 sonrasında 10 yıl kadar sosyal amaçlı vakıf ve derneklerin kuruluşunda görev aldı. Kayseri’de ilk aşevi faaliyeti, öğrencilere karşılıksız burslar ve kış aylarında yakacak fonu gibi faaliyetlerin içinde bulundu.

27 Mart 1994 mahalli seçimlerinde Melikgazi Belediye Başkanlığı’nı kazandı. 23 Haziran 1998 tarihinde Büyükşehir Belediye Meclisi’nde yapılan seçimle Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na getirildi. 18 Nisan 1999 yerel seçimlerinde yeniden Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı oldu.

kayseri-buyuksehir-belediye-baskani-mehmet-ozhaseki-milletvekili-adayligi-icin-istifa-etti.jpg              Mehmet Özhaseki'nin 30 Mart yerel seçimleri için adaylığını dönemin Başbakanı Recep   Tayyip Erdoğan açıklamıştı.

28 Mart 2004 yerel seçimlerinde %70.2 gibi rekor bir oyla 3. kez Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na seçilen Mehmet Özhaseki, geliştirdiği Kayseri Modeli Belediyecilik ile Türkiye’ye örnek oldu.

29 Mart 2009 yerel seçimlerinde %60.5 oy alarak 4. kez Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na seçildi. Başkan Özhaseki 4. kez üst üste Büyükşehir Belediye Başkanı seçilerek Kayseri tarihinde bir ilke de imza atmış oldu.

Büyükşehir, il, ilçe ve belde belediyelerinden 350'nin üzerinde üyesi olan Tarihi Kentler Birliği'nin 2004-2011 yılları arasında 7 yıl başkanlığını yapan Mehmet Özhaseki, TKB'nin yurtiçinde ve yurtdışında kurumsal kimlik kazanmasında ve yurt çapında birçok tarihi eserin ayağa kaldırılmasında büyük rol oynadı.

Evli ve 4 çocuk babası olan Başkan Özhaseki, İngilizce ve Arapça biliyor.


Bu haber 562 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,122 µs