En Sıcak Konular

11 Şubat Hava Durumu kritik uyarı!

10 Şubat 2015 14:45 tsi
Yarın ki kar okulları tatil ettirecek. 11 Şubat çarşamba günü hava durumu daha da kötü. İstanbul , Bursa, Ankara ve Konya 'da uyarı verildi.

11 Şubat çarşamba günü kar yağışı etkisini daha artıracak özellikle yarın bir çok ilde okulların tatil olmasına sebep olacak kuvvette yağış görülecek. İstanbul ve Ankara 'da kar yağışı devam edeceği için gözler valiliğin vereceği karara döndü. Konya , Manisa , Sakarya , Bolu ve Bursa illerinde ise kuvvetli kar yağışı ulaşımı bitirdi. Bu illerdeki valiliklerin yarın yani 11 Şubat çarşamba günü okulların tatil edilmesi yönünde ilerleyen saatlerde durum değerlendirmesi yapması bekleniyor.

YARIN BU İLLER DİKKAT
Meteoroloji yayınladığı alarmla 41 ilde yoğun kar yağışı uyarısında bulunmuştu. Son hava durumu tahminine göre 11 Şubat çarşamba günü bu illerde kar yağışı etkisini artıracak ve zaman zaman çok kuvvetli olacak. Yarın için yoğun kar yağışı uyarısı verilen iller şöyle;

Kocaeli, Sakarya, Bilecik, Bursa, Balıkesir, Yalova ve İstanbul’un Anadolu yakası , Bolu, Düzce, Zonguldak, Bartın, Karabük, Kastamonu, Sinop’un iç kesimleri , Ankara, Eskişehir, Çankırı, Kırıkkale, Konya, Karaman , Isparta, Burdur, Kahramanmaraş’ın ve Adana’nın kuzey kesimleri ile Antalya ve Mersin’in iç kesimlerinde , Afyonkarahisar, Kütahya, Uşak, Denizli ile İzmir, Manisa, Aydın’ın doğusu ve Muğla’nın iç kesimlerinde , Hakkari, Bitlis, Muş, Bingöl, Tunceli, Van’ın güneyi ve Şırnak’ın doğusunda 20 santime yakın kar bırakacak yoğun yağışlar görülecek.

Meteorolojinin 'yoğun kar' yağışı uyarısı verdiği alarmda 11 Şubat saat 21.00'dan itibaren kar yağışının etkisinin azalacağı bilgisi yer alıyor. Kar yağışı perşembe günü bir çok ilde sulu kara dönüşerek bitecek.


MANİSA - İZMİR YOLU KAPANDI

İzmir - Manisa karayolu, yer yer tipi şeklinde yağan kar nedeniyle Sabuncubeli Geçidi'nde trafiğe kapandı.

Kar yağışı nedeniyle Ege Bölgesi'nde de ulaşımda sıkıntılar yaşanıyor. İzmir ile İstanbul'u birbirine bağlayan Sabuncubeli Geçidi'nde zaman zaman tipi şeklinde yağan kar, karayolunu ulaşıma kapattı.

Sabah saatlerinde İzmir yönünden kesilen, Manisa'da yönünden ise kar lastiği ve zinciri olan araçların geçişine izin verilen karayolu, karın şiddetini artırması sonucu tamamen kapatıldı. İzmir tarafından Topçu Tugayı, Manisa tarafından da Organize Sanayi Bölgesi önünde önlem alan trafik ekipleri, araçları Menemen üzerinden Manisa'ya bağlanan yola yönlendirdi.

Kar yağışı nedeniyle yol üzerinde bulunan tesisler de kapandı. Bornova'ya bağlı Beşyol Mahallesi mevkisinde bir dinlenme tesisinin işletmeciliğini yapan Rana Gül, Sabuncubeli'nde zaman zaman kar yağışı görüldüğünü ancak tipi şeklinde yağan karı ilk defa gördüklerini, kar seviyesinin 80 santimetreye kadar ulaştığını ifade etti.

Gül, "Kar yağışı nedeniyle trafiğin kesilmesiyle hayat tamamen durdu. Ben ilk kez böyle bir yağış görüyorum. Umarız yarına kadar açılır" dedi.

BOLU D100 YOLU KAPANDI MI?

BOLU D-100 karayolunun Bolu Dağı kesiminde kar yağışı ve buzlanma dolayısıyla meydana gelen trafik kazaları, ulaşımda aksamalara neden oluyor.

Bolu Dağı'nda kar yağışı ve buzlanmanın etkili olduğu Yumrukaya mevkiinde sürücüler ilerlemekte güçlük çekti.

Sabah saatlerinde iki otomobilin bariyerlere çarparak yoldan çıktığı güzergahta, hasarlı kazalar nedeniyle trafik akışı durdu.

Kaza yapan araçların yoldan kaldırılmasının ardından güzergah ulaşıma açılabildi.

Trafik ekipleri, kar yağışı ve kaygan zemin nedeniyle zaman zaman hasarlı trafik kazalarının meydana geldiğini, ulaşımda kısa süreli aksamalar yaşandığını bildirdi.



DENİZLİ - ANTALYA YOLU
Denizli-Antalya karayolunda etkisini artıran kar yağışı ve sis, ulaşımı olumsuz etkiliyor.

Cankurtaran mevkisinde gece başlayan kar yağışı, sabah etkisini artırdı. Sürücüler, kar yağışı ve sis nedeniyle zaman zaman zor anlar yaşadı. Karayolunda sis nedeniyle görüş mesafesi 20 metreye kadar düştü.

Öte yandan karayolları ekipleri, güzergahta karla mücadele çalışmalarını aralıksız sürdürürken, trafik ekipleri de sürücüleri dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan gazetecilere yaptığı açıklamada, yüksek rakımlı ilçelerde kar yağışının etkisini artırmaya başladığını, vatandaşların olumsuz bir durumla karşılaşmamaları için 24 saat ekiplerin hazır bekletildiğini söyledi.




Bu haber 527 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,399 µs