En Sıcak Konular

Ankara'da bürokratlar art arda istifa ediyor

10 Şubat 2015 09:14 tsi
Seçimde aday olmak isteyen kamu çalışanları için son gün. İstifa eden bürokratların sayısı 500'ü buldu. Çoğunun tercihi AK Parti oldu.

7 Haziran'da yapılacak seçimlerde kamudan milletvekili adayı olmak isteyenler, yarın saat 17.00'ye kadar görevlerinden istifa etmeleri gerekiyor

MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın vekillik için istifası konusundaki tartışmalar bitmeden, şimdi de ekonominin en güçlü bürokratı olarak görülen, Maliye Bakanlığı Müsteşarı Naci Ağbal, siyasete girme kararı aldı.

KÜLTÜR MÜSTEŞARININ DA İSTİFASINI BEKLENİYOR

Müsteşar düzeyinde siyasete girmek için bir başka istifa ise, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nda bekleniyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarlığı görevine geçtiğimiz Temmuz ayında atanan Prof. Dr. Haluk Dursun'un da istifa etmek üzere olduğu Ankara kulislerinde konuşuluyor.

MEB'DE 3 İSTİFA BİRDEN

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Müsteşar Yardımcıları Salih Çelik ve Yusuf Büyük, 7 Haziran 2015'te yapılacak genel seçimler öncesi, milletvekili aday adayı olmak üzere görevlerinden istifa etti.

Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Kemal Biçerli de milletvekili aday adayı olmak üzere istifa dilekçesini verdi.

ULAŞTIRMA ESKİ MÜSTEŞARI DA SİYASET YOLUNDA

Yine Ankara kulislerinde, siyasete girecek bürokratlar arasında Ulaştırma Bakanlığı eski Müsteşarı Habib Soluk'un da adı geçiyor. Binali Yıldırım'ın Ulaştırma Bakanlığı görevinden ayrılmasının ardından, Soluk da emekliliğini isteyerek, Müsteşarlık görevinden ayrılmıştı.

AB BAKAN YARDIMCISI YENİDEN SİYASETE DÖNÜYOR

AB Bakanlığı'nda, Bakan Yardımcısı Alaattin Büyükaya da yeniden siyasete dönüyor.
 Daha önce AK Parti milletvekilliği yapan Büyükaya, daha sonra AB Bakan Yardımcısı olarak atanmıştı. Büyükaya, 1 Şubat itibarıyla istifa etmişti.

ENERJİ BAKANLIĞI MÜSTEŞARI DA SİYASETE GİRİYOR

Siyasete girmek için bürokraside yaşanan yaprak dökümüne katılacak bir başka Müsteşar ise, Enerji Bakanlığı'ndan. Enerji Bakanı Metin Kilci'nin de, siyasete girmek için istifa edeceği ifade ediliyor. Enerji Bakanlığı'ndan ayrıca, TETAŞ Genel Müdürü Münib Karakılıç da siyasete girmek için istifa etmeye hazırlanıyor.

İKİNCİ İYİMAYA DA SİYASETE GELİYOR

Siyasete giren bir başka önemli isim de, halen AK Parti Ankara Milletvekili, TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet İyimaya'nın kardeşi Osman İyimaya da siyasete giriyor.
 Osman İyimaya, siyasete girmek için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndaki, Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü görevinden istifa etti.

ÇEVRE BAKAN YARDIMCISI DA İSTİFA ETTİ

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan Bakan Yardımcısı Muhammed Balta, 7 Haziran seçimlerinde aday olmak üzere ayrıldı. Çevre Bakanlığı'ndan ayrıca, Müsteşar Yardımcısı Mücahit Demirtaş da siyasete girmek için istifa etti.

BİR İSTİFA DA VEDAT BİLGİN'DEN

Başbakan Başmüşaviri, Gazi Üniversitesi Çeko Bölüm Başkanı ve Akşam Gazetesi yazarı Prof. Dr. Vedat BİLGİN de AK Partiden milletvekili olmak için istifasını verdi.

ERDOĞAN’IN ESKİ DANIŞMANI DA İSTİFA ETTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başbakanlığı görevinde 12 yıl boyunca danışmanlığını Türker Yörükçüoğlu daha sonra Ulaştırma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı olmuştu. Yörükçüoğlu müsteşar yardımcılığı görevinden ayrılarak siyasete girmeye karar verdi.

EN ESKİ MÜSTEŞAR EMEKLİ OLDU SİYASETE GİRECEK

AK Parti hükümetinin iktidarı dönemindeki en eski müsteşar olan Tarım Bakanlığı Müsteşarı Vedat Mirmahmutoğulları de siyasete girmek için emekliliğini istedi.

Mirmahmutoğulları yarından itibaren emekliye ayrılıyor.

Tarım Bakanlığı’ndan ayrıca personel genel müdürü Nizamettin Ekinci de görevinden ayrılanlardan.

İLK BAŞÖRTÜLÜ BAKAN YARDIMCISI DA GİDİYOR

Türk bürokrasisindeki ilk başörtülü bakan yardımcısı olan Çiğdem Atabek’in de aday olmak için görevinden istifa etmesi bekleniyor. Aile Bakanlığı’ndan ayrıca müsteşar yardımcıları Gazi Alataş ve Ömer Bozoğlu’nun da yine vekillik için istifa etmesi bekleniyor.

GÖRME ENGELLİ BÜROKRAT DA AYRILABİLİR

Aile ve Sosyal politikalar Bakanlığı’ndan Bakan müşaviri, görme engelli bürokrat Kenan Önalan’ın da istifa edip siyasete gireceği kulislerde konuşuluyor. Aile Bakanlığı’ndan sosyal yardımlar genel müdür yardımcısı Ümit Güner ile eski bakan Fatma Şahin ile birlikte Gaziantep’e giden bakan danışmanı mehmet Abdullah Aksoy’un da görevinden ayrılması bekleniyor.

ÇALIŞMA BAKAN YARDIMCISI GÖREVİNDEN AYRILIYOR

Çalışma Bakanlığı’ndan ise bakan yardımcısı Halil Etyemez’in görevinden ayrılması bekleniyor.

SAĞLIK BAKANLIĞI’NDAN İSİMLER

Sağlık Bakanlığı Türkiye halk sağlığı Kurumu Başkanı Prof. Dr. Seçil Özkan ile Bakan danışmanları Dr. Mustafa Kiremitçi ve Zafer Tarıktaroğlu kısa süre sonra istifa etmeleri bekleniyor.

ÇİÇEK’İN ÖZEL KALEM MÜDÜRÜ İSTİFA ETTİ

Bürokrasideki istifalar TBMM’ye de taşındı. TBMM Başkanı Cemil Çiçek’in özel kalem müdürü Mücahit Durmuşoğlu da istifasını verdi. Durmuşoğlu’nun Osmaniye’den aday olmak için istifasını verdiği öğrenildi.

TBMM BAŞKANI MÜŞAVİRİ DE İSTİFA ETTİ

TBMM Başkanı Müşaviri Necati Mesut Özen'in AK Parti'den Kütahya milletvekili aday adayı olacağı öğrenildi.

MEHMET ATALAY VE KURTULMUŞ’UN DANIŞMANI ADAY OLUYOR

Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay milletvekili adayı olmak için istifasını hafta sonu açıklamıştı. Basın İlan Kurumu’nda yöneticilik yapan, aynı zamanda Numan Kurtulmuş’un da basın danışmanı  olan Mustafa Canbey de Balıkesir’den aday olmak için istifa etti.

TCDD’NİN BAŞINDAKİ İSİM DE GİDİYOR

Ankara kulislerine göre TCDD’nin uzun yıllardır genel müdürlüğünü yapan eski bakan Binali Yıldırım’a yakınlığı ile tanınan TCDD genel müdürü Süleyman Karaman’ın da istifa edeceği kulislerde konuşuluyor. Ulaştırmadan istifası beklenen bir diğer önemli isim ise karayolları genel müdürü Mehmet Cahit Turan…

RTÜK’TE YAPRAK DÖKÜMÜ MÜ?

Milletvekili olmak için bürokraside başlayan istifa rüzgarının RTÜK’ü de etkilemesi bekleniyor. RTÜK’te temmuz ayında görev süreleri dolacak olan AKP kontenjanından seçilmiş iki üye Başkan Davut Dursun ile Başkan vekili Hasan Tahsin Fendoğlu’nun görevlerinden ayrılabilecekleri söyleniyor. Benzer bir gelişme MHP kontenjanından RTÜK üyesi seçilen Esat Çıplak için de dile getiriliyor. Çıplak’ın görev süresi de Temmuz’da doluyor. Görev süresinin dolmamasına rağmen CHP kontenjanından RTÜK üyesi olan Ali Öztunç’un da istifa edebileceği ve vekillik için başvurabileceği RTÜK koridorlarında konuşuluyor.

ESKRİM FEDERASYONU BAŞKANI GÖREVİNDEN AYRILDI

 Eskrim Federasyonu Başkanı Müminhan Bilgin de AK Parti'nin milletvekili aday adayı olabilmek için görevinden ayrıldığını bildirdi. Bilgin, yaptığı yazılı açıklamada, 8 yıldır federasyon başkanlığını yürüttüğünü ve önemli başarılara imza attıklarını belirterek memleketi Trabzon’dan, AK Parti milletvekili aday adayı olmaya karar verdiğini açıkladı.

SELÇUK ÇEBİ'NİN GÖNLÜ DE AK PARTİ'DEN YANA

Avrupa ve Dünya Şampiyonu Selçuk Çebi, AK Parti'den Milletvekilliği aday adaylığı için Spor Bakanlığı'ndaki görevinden istifa etti.

SGK BAŞKANI MÜŞAVİRİ DE İSTİFA ETTİ

SGK Basın Müşavirliği görevini yürüten ve Kanal 7 televizyonunda görev yapan Yavuz Selim Ayaz da Ak Parti'den milletvekili aday adayı olmak için görevinden istifa etti. Bürokrasi kariyerine Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı Basın ve Hakla İlişkiler Müşaviri olarak atanan Yavuz Selim Ayaz, daha sonra aynı Kurumda Bilişim Hizmetleri Koordinasyon Daire Başkanı ve Başkan Müşaviri kadrolarında görev yaptı.

Haber7



Bu haber 505 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,066 µs