En Sıcak Konular

Hedef 10’da 10

10 Şubat 2015 09:10 tsi
Hedef 10’da 10 Kurulduğu günden itibaren girdiği 9 sandık yarışından zaferle çıkan AK Parti’de hedef 7 Haziran’da 10. seçim yarışını da kazanmak.

Anayasayı değiştirecek milletvekili sayısını elde etmek için yoğun çalışma yürüten parti yönetimi, rekor başvuruyla karşı karşıya. Titiz bir çalışmayla belirlenecek adaylar için özel birim oluşturuldu.

AK Parti’de 7 Haziran’da yapılacak genel seçimler için aday adaylarının başvuruları yarın başlıyor. 20 Şubat saat 19.00’a kadar sürecek müracatlar için AK Parti Genel Merkezi’nde özel bir birim oluşturuldu. Rekor başvurunun beklendiği AK Parti’de adayların belirlenirken adaylar 4 aşamadan geçecek.
 
Kongre yoğunluğunu azaltan parti yönetimi, seçimler için yoğun bir çalışma yürütecek.

Kurulduğu yıldan itiraben genel seçim, yerel seçim, Cumhurbaşkanlığı seçimi ve referandumlar olmak üzere 9 sandık yarışından zaferle çıkan AK Parti, 7 Haziran seçimlerinde 10’uncu yarışı da galip tamamlamak için sıkı çalışıyor. Anayasayı değişirecek sayıyı elde etmek için yoğun çalışma yürüten parti idaresi aday listeleri için de hummalı bir çalışma yürütecek.

4 AŞAMADAN GEÇECEKLER

AK Parti, milletvekili aday adaylarını 4 aşamadan sonra belirleyecek. 11 Şubat’ta başlayıp 21 Şubat’ta sona erecek aday adaylığı başvurularının ardından Genel Merkez’de komisyonlar kurulacak. İlk olarak 28 Şubat-1 Mart’ta temayül yoklaması yapılacak. Temayül yoklamalarının ardından parti kurmaylarının başkanlığında 12 ayrı alt komisyon çalışmalarına başlayacak. Yüz yüze görüşmelerin yapılacağı komisyonlarda adaylara, “Neden AK Parti’de siyaset yapmayı istiyorsunuz, Türkiye ve bulunduğunuz il için ne gibi projeleriniz var” gibi sorular yöneltilecek. Bu aşamadan sonra üç ayrı genel başkan yardımcısı başkanlığında üç ayrı komisyon bir kez daha değerlendirme yapacak. Son kararı ise Davutoğlu’nun başkanlığındaki üst komisyon verecek.

1 MİLYON KİŞİLİK BULUŞMA
 
Sandıklar için de yapılanmayı gözden geçiren AK Parti’de, diğer yandan da yoğun bir eğitim ve strateji toplantıları süreci devam ediyor. 7 Mart’ta Türkiye’de bir milyona yakın kişiyle aynı anda “Sandık Yönetim Kurulu Toplantısı” gerçekleştirilecek. Her sandık için 9 kişinin görevlendirileceği planlanıyor. 21-22 Mart’ta Başbakan Davutoğlu’nun katılımıyla tüm il ve il başkanları Ankara’da büyük bir buluşma gerçekleştirilecek.

Yeni Şafak


Bu haber 598 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,119 µs