En Sıcak Konular

Bir numaralı şüpheli

10 Şubat 2015 08:23 tsi
Bir numaralı şüpheli Paralel ihanet çetesine yönelik İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca başlatılan operasyonla ilgili ayrıntılar ortaya çıkıyor.

Devletin zirvesini dinleyen Paralel telekulak soruşturmasında da bir numaralı şüpheli, Fethullah Gülen çıktı. Paralelciler'in bir açık bulamadıkları kayıtları ileride montaj için arşivlediği belirlendi.

Sözde Selam-Tevhid terör örgütü soruşturmasını bahane edip aralarında dönemin Başbakanı olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, tüm bakanlar, üst düzey bürokratlar, gazeteciler ve rektörlerden oluşan 100'ün üzerinde ismi dinleyen paralel ihanet çetesine yönelik İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca başlatılan operasyonla ilgili ayrıntılar ortaya çıkıyor. Emniyet'in savcılığa verdiği fezlekede 80 kişilik şüpheli listesi bulunuyor. Paralel Yapı'nın ABD'deki lideri Fethullah Gülen listede bir numara. Gülen'e yönelik suçlamalar ise şöyle: "Türkiye Cumhuriyeti devletinin ulusal ve uluslar arası yararları bakımından gizli kalması gereken nitelikteki görüşmelerinin kaydedilmesi" sebebiyle "Terör örgütü kurmak ve yönetmek", "Terör örgütünün faaliyeti kapsamında; siyasal veya askeri casusluk, hükümeti ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etmek." Gülen hakkında Tahşiye grubuna kumpas soruşturması kapsamında İstanbul 1. Sulh Ceza Hakimliği'nce yakalama kararı çıkarılmıştı. Savcılığın bu dosya kapsamında da ikinci bir yakalama kararı çıkarması bekleniyor.

MONTAJ İÇİN ARŞİVLEDİLER

Paralel Yapı'ya yakınlığıyla bilinen eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin hariç tüm hükümet üyelerini, sahte ve kod isimlerle, 2010-2013 arasında dinleyen çetenin, ulusal güvenlik açısından gizli kalması gereken bu görüşmeleri ses dosyaları halinde 2 hard diskte depoladığı saptandı. Paralel örgütün, herhangi bir açık bulamadığı 3 yıllık ses kayıtlarını, ileride montaj, dublaj, şantaj ve algı operasyonlarında kullanabilmek için sakladığı belirlendi. Kayıtların, 17-25 Aralık hükümete yönelik darbe girişimleri öncesinde de kullanıldığı düşünülüyor.

HEDEF O ÜÇLÜ

Savcılığın ilkini geçen 22 Temmuz'da düzenlediği bu dışı dinleme ve casusluk operasyonunun ikinci dalgasında İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü yetkililerinin başvurusu etkili oldu. Söz konusu iki hard diskin incelenmesiyle kayıtlar ortaya döküldü. Ses kayıtlarının dış güçlere ve istihbarat odaklarına servis edilmiş olabileceği ihtimali üzerinde duruluyor. Kayıtlarda o dönem Başbakan olan Erdoğan, Dışişleri Bakanı olan Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın görüşmelerinin yoğun olduğu öğrenildi. Erdoğan'ın yakın çevresi ve ailesiyle, Davutoğlu'nun büyükelçilerle, Yıldız'ın ise enerji ihaleleri ile ilgili yaptığı görüşmeler en çok kayda alınanlar.

Sabah



Bu haber 619 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,259 µs