En Sıcak Konular

Meteorolojiden kar yağışı uyarısı

9 Şubat 2015 15:56 tsi
İstanbul ve Ankara'nın da aralarında bulunduğu bazı illerde bugün ve yarın için kar yağışı uyarısında bulunuldu

Meteoroloji, İstanbul ve Ankara'nın da aralarında bulunduğu bazı illerde bugün ve yarın için kar yağışı uyarısında bulundu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Marmara’nın doğusunda Kocaeli, Sakarya, Bilecik, Bursa, Balkesir, Yalova ve İstanbul’un Anadolu yakası, Batı Karadeniz'in Bolu, Düzce, Zonguldak, Bartın, Karabük, Kastamonu, Sinop’un iç kesimlerinde, Anadolu’nun batsında Ankara, Eskişehir, Çankırı, Kırıkkale, Konya, Karaman'da, Akdeniz bölgesinin iç kesimlerinde Isparta, Burdur, Kahramanmaraş ve Adana’nın kuzey kesimleri ile Antalya ve Mersin’in iç kesimlerinde, Ege’de Afyonkarahisar, Kütahya, Uşak, Denizli ile İzmir, Manisa, Aydın'nın doğusu ve Muğla’nın iç kesimlerinde ve Dou Anadolu’nun güneydoğusunda Hakkari, Bitlis, Muş, Bingöl, Tunceli, Van'ın güneyi ve Şırnak'ın doğusunda, bugün ve yarın beklenen kar yağışının, kuvvetli ve yer yer yoğun olabileceği tahmin ediliyor.

-İstanbul'da kar yağışı gece başlayacak

İstanbul'da akşam saatlerinden sonra başlayacak yağışın, gece saatlerinde karla karışık yağmur ve yüksek kesimlerde ise kar şeklinde meydana geleceği tahmin ediliyor.

Kuvvetli rüzgarla birlikte karla karışık yağmur ve kar yağışının, yarın ve Çaramba günü Anadolu yakasında kuvvetli olmak üzere devam edeceği kaydedilirken, Çaramba günü akşam saatlerinden itibaren yağışın tekrar karla karışık yağmur ve yer yer yağmur şekline dönmesi bekleniyor.

Yerde kar yüksekliğinin sahil kesimlerde 1 ila 3 santimetre arasında olabileceği, rakımın yüksek olduğu kesimlerde 5 ila 15 santimetre arasında olabileceği  ifade edildi.

Kar yağışı ve fırtına şeklinde esecek rüzgar nedeniyle ulaşımda yaşanabilecek olumsuzluklara karşı tedbirli olunması gerektiği ifade idildi.

-Ankara'da kar yağışı ve don uyarısı

Kar yağışının, Ankara il genelinde bu gece saatlerinden sonra başlamasının beklendiği ve yarın da gün boyu devam ederek, Çaramba günü sabah saatlerine kadar etkili olabileceği bildirildi.

Ankara'da yerde 10 ila 20 santimetre arasında kar örtüsü oluşabileceği tahmin edilirken, buzlanma ve don olayı gibi olumsuzlukların yaşanabileceği kaydedildi.

AA



Bu haber 585 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,377 µs