En Sıcak Konular

İstanbul'da kar ne zaman başlayacak?

9 Şubat 2015 15:14 tsi
İstanbul için meteoroloji yeni bir hava durumu uyarısı verdi. Gece yarısı kar yağışı başlayacak ve etkisini arttırarak devam edecek. Peki yarın 10 Şubat salı okullar tatil olur mu?

İSTANBUL için meteoroloji yeni bir hava durumu raporu yayınladı. Gece saatlerinde kar yağışı başlayacak ve etkisini arttırarak devam edecek. Yüsek kesimlerde ise kar yağışı daha yoğun görülecek. Sıcaklıklar yarın daha da düşük seviyeleri gösterecek. Peki yarın 10 Şubat salı günü İstanbul'da okullar tatil olur mu? İstanbul Valiliği son kararı yeni hava durumu raporlarına göre verecek.

ÇARŞAMBA DAHA YOĞUN OLACAK

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, şiddetli kuzeyli rüzgarlarla beraber gerçekleşecek karla karışık yağmur ve kar yağışının yarın ve çarşamba günü Anadolu Yakası'nda kuvvetli olarak devam edeceği belirtildi.

Açıklamada, çarşamba günü akşam saatlerinden itibaren yağışın tekrar karla karışık yağmur ve yer yer yağmur şekline döneceğinin tahmin edildiği vurgulanırken, yerde kar yüksekliğinin sahil kesimlerinde 1-3, rakımın biraz yüksek olduğu yerlerde ise 5-15 santimetre arasında olmasının öngörüldüğü aktarıldı.

Kar yağışı ve fırtına şeklinde esecek rüzgar nedeniyle yaşanacak olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması uyarısında bulunuldu.

BALKANLARDAN YENİ SOĞUK HAVA GELİYOR

Peki Türkiye, orta Akdeniz üzerinden gelecek alçak basınç merkezi ve yağışlı hava ile Balkanlar üzerinden gelecek soğuk havanın etkisi altına girecek. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, Türkiye, bugün orta Akdeniz üzerinden gelecek olan alçak basınç merkezi ve yağışlı havanın, yarın bu yağışlı sisteme ilave olarak Balkanlar üzerinden gelecek olan soğuk havanın etkisi altına girecek. Mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının önümüzdeki hafta boyunca hissedilir derecede azalarak, mevsim normalleri civarına, Marmara ve Ege bölgeleri ile Batı Akdeniz’de normallerinin altına kadar düşeceği tahmin ediliyor.

YAĞIŞLAR TÜM YURTTA ETKİLİ OLACAK?

Bugünden itibaren yarın, salı ve çarşamba günleri ülke genelinin tamamına yakınının yağışlı geçeceği, perşembe günü kuzey ve doğu bölgelerde etkili olduktan sonra, yağışların etkisini azaltacağı ancak soğuk havanın etkili olmaya devam edeceği bekleniyor. Yağışlar, karla karışık yağmur ve kar, Doğu Karadeniz kıyıları ve Akdeniz kıyı kesimi ile Güneydoğu Anadolu bölgesinde yağmur ve sağanak şeklinde olacak. Rüzgarın yarın Akdeniz ile Doğu bölgelerimizde günbatısı ve lodosdan, Marmara ve Kuzey Ege’de yıldız ve poyrazdan kuvvetlenerek fırtına şeklinde eseceği, salı günü şiddetini artıracağı tahmin ediliyor.
İstanbul’da yarın yağmur şeklinde başlayacak yağış, akşam karla karışık yağmur, yüksek kesimlerde kar, gece ise il genelinde kara dönüşecek. Kuzey yönlerden esecek kuvvetli fırtınayla birlikte salı ve çarşamba günleri kuvvetli kar yağışları meydana gelecek. Yağış, perşembeden itibaren etkisini azaltarak karla karışık yağmur şekline dönecek.

Bu haber 822 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,104 µs