En Sıcak Konular

Gedikli: Bunlar Türkiye önünde engel

9 Şubat 2015 13:52 tsi
AK Parti MKYK üyesi ve Ankara Milletvekili Bülent Gedikli, "Erdoğan söylüyorsa 'Otomatikman karşı çıkalım' diyen bir kesim var." dedi.

AK Parti MKYK üyesi ve Ankara Milletvekili Bülent Gedikli, Türkiye'de, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan söylüyorsa otomatikman karşı çıkalım" diyen bir kesimin bulunduğunu belirterek, "Bunun ne kadar sağlıksız bir bakış açısı olduğu ve Türkiye demokrasisinin önünde barikat oluşturduğunu halkımız görüyor" değerlendirmesinde bulundu.

Gedikli, yazılı açıklamasında, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, "başkanlık veya yarı başkanlık sistemini siyasette başardığımız anda Türkiye'nin ciddi bir sıçrama yapacağına inanıyorum" sözlerini hatırlattı.

Bu görüşe katıldığını, başkanlık sisteminin ekonomiye ve demokrasiye katkısının göz önüne alınması gerektiğini belirten Gedikli, şu ifadeleri kullandı:

"Diyelim ki muhalifsiniz, başkanlık sistemine karşısınız ve bunu isteyenlere katılmıyorsunuz. Eğer 'Aman ellemeyin her şey aynı kalsın diyorsanız; 'statükocusunuz' demektir. Gerekçeleriniz nedir? Onları ortaya koyamıyorsanız, yorumlarınız ve değerlendirmeleriniz nefsi olduğu için halk nezdinde değerlendirmeye alınmaz. Mevzu başkanlık değil başka bir şey olsa da eğer Erdoğan söylüyorsa 'Otomatikman karşı çıkalım' diyen bir kesim var, ne kadar sağlıksız bir bakış açısı olduğu ve Türkiye demokrasisinin önünde barikat oluşturduğunu, halkımız görüyor ancak ideolojik körlük ve rasyonellikten uzak olanlara şunu diyoruz; bırakın bu işin uzmanları, akademisyenleri, sivil toplum örgütleri araştırsınlar, konuşşunlar. En önemlisi milli irade ne istiyor? Biz AK Parti olarak, bugüne kadar hep halkımızı yani milli iradeyi esas aldık. Kimse kusura bakmasın ama artık Türkiye'de milli irade siyasette ne istiyorsa o olacak. Bunu hazmetmek çok zor, muhalefet ve eskinin elit geçinen kesimi için..."

Gedikli, yazılı açıklamasında, 7 Haziran'da yapılacak genel seçimlere ilişkin görüşlerini de paylaşarak, AK Parti'nin bir süredir devam eden yeni anayasa çalışmaları ve 2023 vizyonuyla yoluna devam edeceğini belirtti.

Haber7

Bu haber 576 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,599 µs