En Sıcak Konular

Bakan Yıldız: Şu an erken

9 Şubat 2015 12:45 tsi
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, Türk Akımı projesinin rotasına ilişkin, "Kıyıköyü, baktığımız yerlerden biri ancak kesinleşmiş bir proje diye tanımlamak şu an erken olur" dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Türk Akımı" boru hattı projesinin muhtemel rotasına ilişkin, "Kıyıköy, bu baktığımız yerlerden bir tanesi ama 'tamamını böyle başlatıyoruz ve kesinleşmiş bir proje' diye tanımlamak şu an erken olur. Biz daha çok nerelerin olamayacağıyla alakalı konuları konuştuk" dedi.
 
Yıldız, bakanlık toplantı salonunda gerçekleştirilen "Ulusal Yenilenebilir Enerji Eylem Planı Tanıtım Toplantısı'nda basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
 
"Türk Akımı" boru hattı projesinin muhtemel rotasına ilişkin soru üzerine Yıldız, şöyle konuştu:
 
"(Gazprom Başkanı Aleksey Miller ile) Projenin güzergahını değerlendirdik. Sulak alanlar var, tarım arazileri var, orman arazileri var, yeşil alanlar var. Bunları dikkate aldığımızda Kıyıköy, bu baktığımız yerlerden bir tanesi ama 'tamamını böyle başlatıyoruz ve kesinleşmiş bir proje' diye tanımlamak şu an erken olur. Biz daha çok nerelerin olamayacağıyla alakalı konuları konuştuk. Lüleburgaz ve İpsala'ya varıncaya kadar özellikle o güzergahta herhangi bir sıkıntı oluşabilir mi, buna baktık."
 
Bakanlık olarak çevreye karşı hassasiyetlerini her vesilede vurguladıklarını belirten Yıldız, proje hakkında çarşamba günü Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve ilgili bakanlıklara konuya ilişkin bilgi vereceklerini anlattı.
 
"Doğalgaz fiyatlarında istediğimiz nokta henüz oluşmuş değil"
 
Yıldız, doğalgaz fiyatlarındaki indirim müzakerelerinin sürdüğünü, Rusya ve Türkiye'nin müzakere sürecinde birbirine alışkın iki ülke olduğunu ifade ederek, "İstediğimiz nokta henüz oluşmuş değil. Tabii karşılıklı güçlü bir müzakere tekniği diyebiliriz" dedi.
 
Doğalgazda maliyetlerin yüksek olduğunu belirten Yıldız, "Şu ana kadar 10 dolara alıp 9 dolara sattığımız bir ortamda, ilk defa satış noktamızın artık maliyetlerin daha üzerinde kalmasını istiyoruz" diye konuştu.
 
Yıldız, indirim ve diğer konuları bir bütün olarak düşündüklerini ifade ederek, şöyle devam etti:
 
"Bütün bunların hepsini bir paket olarak değerlendiriyoruz. Fiyat müzakereleri, Türk Akımı'yla alakalı projelerin değerlendirilmesi, güzergah yapılandırılması ve Batı Hattı'nın tekrar yenilenmesi ile alakalı konuların hepsi bir pakettir. Bunu en seri şekilde yapmaya gayret ediyoruz."
 
Yasadışı dinlemelere ilişkin soruyu da Yıldız, "Türkiye'nin normalleşmesine katkı koymaya çalışan ekipten birisi olarak, gece gündüz demeden çalışan, uğraşan heyetten birisi olarak, bu konuda iyi şeyler hissetmiyorum. Artık bunları geride bırakmamız lazım" diye yanıtladı.
 
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, yasadışı dinlemelerin Türkiye'nin normalleşmesine zarar verdiğine işaret ederek, şunları kaydetti:
 
"İnsanın özel konuşacakları olur, yurtdışında görüştüğü devlet başkanları, mevkidaşları olur. Bununla alakalı her iki ülkenin menfaatine ve bölgeyle ilgili dikkatleri üzerine toplayan bir kısım görüşmeler olur. Bunların birileri tarafından dinleniyor olması, Türkiye'nin ne hale getirilmek istendiği ile alakalı çok önemli bir noktadır. Türkiye'nin bu olumsuzluklardan kurtulma ve kendi ayakları üzerinde koşabilme zamanı geldi."

aa


Bu haber 462 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,595 µs