En Sıcak Konular

Muammer Güler genel seçimlerde aday olmayacağını açıkladı

9 Şubat 2015 10:20 tsi
AKP Mardin Milletvekili ve İçişleri eski Bakanı Muammer Güler, 7 Haziran'da yapılacak milletvekili genel seçiminde aday olmayacağını açıkladı.

Güler, yaptığı yazılı açıklamada, 2011'de Mardin milletvekili olarak seçildiğini ve 2013 yılında da İçişleri Bakanlığı görevinde bulunduğunu hatırlattı.Güler, şunları kaydetti:

"Bu suretle de başta kurucu liderimiz Sayın Cumhurbaşkanımızı, hükümetimizi, partimizi ve doğrudan AK Parti iktidarını hedef alan bir darbe teşebbüsünde bulunulmuştur. Bu süreçte, kendi isteğimle bakanlık görevinden ayrıldım ve hakkımda Türkiye Büyük Millet Meclisince soruşturma komisyonu kurulmasını talep ettim. Söz konusu darbe girişimi sonrasında yürütülen ve halen devam eden adli, idari ve disiplin soruşturmaları sonucunda, birçok hukuksuz işlemler tespit edilmiş ve bunları yapan görevlilerle ilgili gerçekler ortaya çıkarılmıştır.

43 yıla yakın bir süredir, mülki idare amiri ve milletvekili sıfatıyla; her kademede devletime ve milletime onurla hizmet vermeye çalıştım. Misyonuna, yeni Türkiye tasavvuruna, Çözüm Süreci çalışmalarına ve hizmet anlayışına yürekten inandığım, Adalet ve Kalkınma Partisine ve onun ilkelerine daima bağlı kaldım. Bundan sonraki siyasi çalışmalarımı, aynı inançlar doğrultusunda ve parlamento dışında sürdürmek amacıyla; önümüzdeki milletvekili genel seçiminde aday olmayacağım. Yaşamım boyunca ülkemin, partimin ve vekilleri olmaktan gurur duyduğum kadirşinas Mardinli hemşehrilerimin hizmetinde olmaya devam edeceğim."

(AA)
 

Bu haber 421 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,802 µs