En Sıcak Konular

Mısır'da futbol maçında çatışma: 22 ölü

9 Şubat 2015 08:09 tsi
Mısır'da, Ez-Zamalik futbol takımı taraftarlarıyla polis arasında çıkan çatışmada ölenlerin sayısının 22'ye yükseldiği bildirildi.

Mısır'da, futbol takımı taraftarlarıyla polis arasında çıkan çatışmada ölenlerin sayısının 22'ye yükseldiği bildirildi.
 
Mısır Başsavcısı Hişam Berakat, Mısır devlet televizyonunda yaptığı açıklamada, Hava Savunma Stadyumu önünde yaşanan olaylarda yaşamını yitiren 22 kişiye ait cenazenin hastane morguna götürüldüğünü söyledi.
 
Berakat, hayatını kaybedenlerin hastane morgunda incelenmesi ve hastanelerde tedavi altına alınan yaralıların ifadelerinin alınması için başsavcılıktan 2 ekip görevlendirdiğini belirtti.
 
İçişleri Bakanlığından konuya ilişkin yapılan yazlı açıklamada, "Hava Savunma Stadyumu önünde toplanan ve sayıları 10 bini aşan ellerinde bilet olmayan taraftarlar, giriş kapılarından ve duvarların üzerinden girmeye çalışırken oluşan izdihamda onlarca kişi yaralandı" denildi.
 
Hastanelere kaldırılan yaralılardan bazılarının hayatını kaybettiği belirtilen açıklamada, "Emniyet güçleri, stada giden yolu kapatarak trafik akışını engelleyen, Zamalik takımının oyuncularını taşıyan otobüsü durduran ve bir polis aracını ateşe verenleri dağıttıktan sonra oyuncuların güvenli bir şekilde girişlerini sağladı" ifadesi kullanıldı.
 
Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada da yaralanan 20 kişiden 19'unun taburcu edildiği, "olaylarda yaşamını yitiren 11 kişinin cenazesinin Yeni Kahire ve El-Benk el-Ehli hastanelerine nakledildiği" bildirildi.
 
Açıklamada, ölüm nedenlerine ilişkin "Cenazelerde izdiham ve çatışmalar sonucunda oluşan morluklar ve boyun kırıkları vardı. Cenazeler üzerinde kurşun izlerine rastlanmadı" ifadesine yer verildi.
 
Hastane ve emniyet kaynakları, Zamalik ile ENPPI takımları arasında Hava Savunma Stadyumu'nda yapılan karşılaşma öncesinde, Zamalik takımının taraftarlarıyla polis arasında çatışma çıktığını, olaylarda ölen ve yaralananlar olduğunu bildirmişti.
 
El-Ahram gazetesinin konuya ilişkin haberinde de  futbol taraftarları ilepolis arasında çıkan çatışmada 14 kişinin öldüğü, 8 kişinin yaralandığı belirtilmişti.
 
Öte yandan, Zamalik ve ENPPI takımları arasındaki maç 1-1 berabere tamamladı.

aa
 

Bu haber 450 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,590 µs