En Sıcak Konular

Kerkük’ün güneyine operasyon düzenleyeceğiz

8 Şubat 2015 20:41 tsi
Kerkük’ün güneyine operasyon düzenleyeceğiz Irak'ta Bedir grubu lideri ve Diyala operasyonları sorumlusu Milletvekili Hadi el-Amiri, yakın bir zamanda Kerkük’ün güneyine operasyon düzenleyeceklerini söyledi.

 Irak'ta Bedir grubu lideri ve Diyala operasyonları sorumlusu Milletvekili Hadi el-Amiri, yakın bir zamanda Kerkük’ün güneyinde operasyon yapacaklarını ve terör örgütü IŞİD'in kontrolündeki bölgeleri kurtaracaklarını söyledi.

Terör örgütü IŞİD’e karşı savaşan Şii gönüllerden oluşan topluluklarına liderlik yapan Amiri, Kerkük’e ziyarette bulundu.

Amiri, Kerkük Valisi Necmeddin Kerim, Şii gönüllülerin Tuzhurmatu, Amirli, Dakuk ve Tazehurmatu bölgeleri sorumlusu Yılmaz Necar, Salahaddin İl Meclisi Güvenlik Komisyonu Başkanı Mehdi Taki ve bazı askeri yetkililerle görüştü

Daha sonra Tazehurmatu nahiyesi yakınında konuşlanan gönüllü birlikleri ziyaret eden Amiri'ye, Irak Türkmen Cephesi Başkanı Erşed Salihi, Kerkük İl Meclisi Üyeleri Tahsin Kahya ve Kasım Hamza eşlik etti.

Temaslarına ilişkin basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Amiri, "Diyala ve Mukdadiyye operasyonlarından sonra önemli bir söz verdik. Dedik ki: Bundan sonraki operasyon durağımız Kerkük ve Selahaddin olacaktır. Allah'ın izniyle tüm var gücümüzle IŞİD çetesinin yok edilmesi için çalışacağız. Kerkük ziyaretimizin temel nedeni bu şehrin IŞİD tehdidinden kurtulması planına son noktaları koymak içindir" dedi.

Kerkük'ün IŞİD elindeki bölgelerinin kurtuluşu için en yakın zamanda büyük bir sürpriz hazırladıklarını ifade eden Amiri, "Diyala operasyonlarından sonraki durağımız Kerkük olacaktır. Bugün Kerkük’teyiz ama yakın gelecekte toplantımızı Havice ilçesinde gerçekleştireceğiz. Bu operasyonu, halk toplulukları, Peşmerge ve federal polis güçleri ile ortaklaşa yapacağız" diye konuştu.

Selahaddin İl Meclisi Güvenlik Komisyonu Başkanı Mehdi Taki, AA muhabirine yaptığı açıklamada Kerkük'e bağlı ilçe ve kasabaların IŞİD militanlarından temizlemek için geri sayımın başladığını belirterek, "Kerkük'e bağlı tüm bölgelere yönelik büyük operasyon yakın gelecekte olacaktır. Peşmerge güçleri ile hareket etmeyi planlıyoruz. Operasyonun başlamasıyla bölgede halk toplulukları gücünün sayısını artırarak kolay bir özgürleştirme planının hayata geçireceğiz" ifadelerini kullandı.

Tuzhurmatu'daki temaslarının ardından Amiri ve beraberindeki heyet, bölgeden ayrıldı.

AA



Bu haber 793 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,970 µs