En Sıcak Konular

Kırım’a yakın takip

8 Şubat 2015 10:43 tsi
Kırım’a yakın takip Türkiye Kırım Tatarlarının durumunu yakın takibe aldı.

Erdoğan-Putin görüşmesi sırasında gündeme gelen ve Putin’in de sıcak baktığı çalışma çerçevesinde, Kırım’a gayrı resmi bir heyet gidecek. Emekli bürokratlardan oluşacak heyet, Tatarların sorunlarını ve ihtiyaçlarını tespit edecek.

Rusya’nın Kırım’ı ilhakını tanımayan Türkiye, yarımadaya gayri resmi bir heyet gönderiyor. Heyetin gönderilmesiyle ilgili durumun Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Türkiye’ye gerçekleştirdiği ziyaret sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından gündeme getirdiği dile getirirken, Rus liderin de bu talebe sıcak yaklaştığı bildiriliyor. Dışişleri kaynaklarından alınan bilgiye göre, Moskova-Ankara hattında gerçekleştirilen temasların ardından bir Türk heyetinin Akmescit’e gitmek üzere hazırlık yaptığı bildiriliyor.

KAYNAK AKTARILACAK

Heyetin yapısı gereği hali hazırda devlet görevlisi olarak çalışan herhangi bir üye bulundurmayacağı ifade edilirken, bazı emekli diplomatlar ve bürokratların Akmescit’i ziyaret edecek isimler arasında yer alacağı kaydediliyor.

İLHAKI TANIMAMIZ SÖZ KONUSU DEĞİL

Şubat ayı içerisinde Kırım’a gitmesi öngörülen heyetin, burada buluşacağı Kırım Tatar temsilcileriyle, Rusya’nın kendilerine yönelik yaklaşımı, eğitim, öğretim, sağlık ve hukuk gibi konulardaki sorunları, barınma ve işsizlik sorunlarını ve ihtiyaçları görüşeceği öğrenildi. Bu doğrultuda önümüzdeki süreçte, bölgeye sivil toplum kuruluşları aracılığıyla kaynak aktarılmasının da gündeme geleceği belirtiliyor. Dışişleri Bakanlığı yetkilileri ise, Türkiye’nin, Ukrayna krizine, ülkenin toprak bütünlüğü ve uluslararası hukuk temelinde diplomatik yöntemlerle çözüm bulunması gerektiğini savunduğunu vurgularken, Kırım’ın Rusya tarafından ilhakınının tanınmasının söz konusu olmadığını ifade ediyorlar.

TAMAMLANMAK ÜZERE

Yetkililer, heyetin Kırım Tatarlarının durumunun tespiti amacıyla “gayri resmi” olarak gönderileceğini de belirtirken, “Heyetin oluşturulması çalışmaları tamamlanmak üzere. Liste tamamlandığında bölgeye Kırım Tatarları'nın durumunun incelemek amacıyla gidecekler. Önümüzdeki dönemde de Tatarlar'ın durumunu yakından takip edeceğiz” değerlendirmesini yaptı.

Yeni Şafak

Bu haber 861 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,147 µs