En Sıcak Konular

3 liraya taş attırıyorlar

8 Şubat 2015 09:36 tsi
3 liraya taş attırıyorlar
Terör örgütü eylemlerde çocukları kullanmaktan vazgeçmiyor.

Diyarbakır’da son 4 ayda gözaltına alınan 705 kişiden 305’i çocuk. STK’ların tepkisizliğini eleştiren Vali Aksoy: Çocuklara 3-5 lira verilerek ‘taş atın, yol kapatın, lastik yakın’ deniliyor.

Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, terör örgütünün çocukları kullanmasına sivil toplum örgütlerinin ses çıkartmamasına tepki gösterdi. 18 yaşından küçük çocukların terör örgütü tarafından eylemlerde kullanıldığının altını çizen Vali Aksoy, son 4 ayda gözaltına alınanların yarısının çocuk olduğunu söyledi.

PARA 12'DEN KÜÇÜKLERE VERİLİYOR  

Çözüm sürecinin başarıya ulaşmaması için halkla devleti karşı karşıya getirmek isteyen güçlerin 12 yaş altındaki çocuklara ise 3 – 5 lira karşılığında polise taş attırdığını ifade etti. ‘Gözaltına alınan 705 kişinin 305’i 18 yaşından küçük çocuklar’ diyen Vali Aksoy, sosyal projeler ve meslek edindirme kurslarının yanı sıra ailelere verdikleri idari para cezasıyla çocukları suçtan uzak tutmaya çalıştıklarını vurguladı.

STK’LAR SESİNİ YÜKSELTMELİ

Son 4 ayda sadece 8 çocuğun ikinci defa suça karıştığını ve çocukların suça karışmaması için başlattıkları uygulamaların başarılı olduğunu dile getiren Vali Aksoy, bölgedeki sivil toplum örgütlerini de göreve çağırdı. Aksoy, “Baro ve STK’lar gerekli tepkiyi vermiyor” dedi. İşte Vali Aksoy’un Akşam’a yaptığı çarpıcı açıklamalar.

Para vererek kandırıyorlar

Aksoy açıklamalarında, “Çocukları kimi zaman yaşça büyük birileri tarafından kandırılarak suça itiliyor kimi zaman da ellerine 3-5 lira verilerek ‘gidin taş atın, yol kapatın, lastik yakın’ deniliyor. 18 yaşın altındaki çocukların bu tür terör olaylarında kullanılması hem insan haklarına hem de çocuk haklarına aykırı. Hep birlikte çocukların bu şekilde kullanılmasına karşı çıkmalıyız” diye konuştu.

ÇOCUKLAR TERÖRİZE EDİLİYOR

Vali Aksoy,“Diyarbakır'da çocuklar özellikle terör olaylarında kullanılıyor. Bu kabul edilebilir bir şey değil. Çocukların bu konudaki istismarını önlemek için bir taraftan sosyal sorumluluk projeleri yürütürken, bir taraftan da idari para cezalarıyla bunun önüne geçmeye çalışıyoruz” dedi.

Gözaltıların yarısı 18'den küçük

Diyarbakır Valisi Aksoy, "Terör örgütü özellikle çocukları kullanıyor. Elde edilen verilerde bunu açıkça gösteriyor. Baktığımızda kent genelinde 1 Ekim 2014’ten bugüne kadar terör suçlarında 705 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanların 305’i maalesef 18 yaşın altındaki çocuklar" olduğunu ifade etti.




Bu haber 847 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,545 µs