En Sıcak Konular

Şimdi gözler savcılarda!

8 Şubat 2015 09:27 tsi
Şimdi gözler savcılarda! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, paralel örgütün kendisini ve ailesini tehdit ettiğini açıklamasının ardından gözler savcılara çevrildi.

Savcıların, Erdoğan'ın açıklamalarını ve basında çıkan haberleri dikkate alarak resmen harekete geçmeleri bekleniyor.

"TEHDİDE BAŞLADILAR" DEMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, önceki akşam, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin katıldığı yemekteki sözleriyle şok etkisi yaratmıştı. Erdoğan, konuşmasında, kendisinin ve ailesinin hedef alındığını vurgularken, tehdidin hangi yolla yapıldığı konusunda ayrıntı vermemişti. Erdoğan konuşmasında şu ifadeleri kullanmıştı: "Biliyorsunuz bu melun çetenin, Emniyet ve yargı içindeki maşaları Adana'da, Suriye'deki Türkmenlere insani yardım götüren MİT TIR’larına baskın yapmışlardı. Amaçları, Türkiye'yi teröristlerle hareket eden bir ülke gibi göstermekti. Aradıklarını bulamayınca hevesleri kursaklarında kaldı. Sizin hadi kuldan utanmanız yok, onu anladık, Allah'tan da mı korkunuz yok? Şu anda şahsımı, ailemi tehdide başladılar. Son günlerdeki gelişme bu. Bunu, zannediyorlar ki 'Bu tehditleri yaparsak bunlar biraz kendilerine çeki düzen verirler.' Bakın, ben Bursa'dan şimdi sesleniyorum, diyorum ki; Rabbimin bize vermiş olduğu bu canı, Rabbimden başka kimsenin almaya gücü yetmez. Bu şahsım için de böyledir, çocuklarım için de böyledir."

SUÇ DUYURUSU GEREKMİYOR

Erdoğan'ın bu sözlerinin ardından gözler savcılara çevrildi. Savcıların, herhangi bir suçla ilgili harekete geçip soruşturma başlatmaları için mutlaka bir suç duyurusunun yapılmasına gerek bulunmuyor. Hakimler ve Savcılar Kanunu, bir suç şüphesinin varlığı halinde, savcıların resen harekete geçerek soruşturma başlatabileceklerini düzenliyor. Söz konusu suç şüphesinin, medyada çıkan bir haber, savcılık makamına ulaşan bir ihbar veya herhangi bir kişinin kamuoyu önünde kendisi, yakınları veya bir başkasına yönelik tehdit bulunduğuna ilişkin açıklama yapması halinde de geçerli olduğu belirtiliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Bursa'daki konuşmasında, kendisinin ve ailesinin tehdit edildiğini belirtmesiyle, savcıların da harekete geçerek, gerekli soruşturmayı yürütmesi gerektiği vurgulanıyor. Cumhurbaşkanlığı kaynakları, henüz soruşturma yürütüldüğüne dair kendilerine bir bilgi ulaşmadığını belirtiyor.

Kendisi ve ailesi hedef alınmıştı

Erdoğan ve ailesi, son günlerde gelen tehditlerden önce de sık sık hedef seçilmişti. 17-25 Aralık darbe süreçlerinde, hem Cumhurbaşkanı Erdoğan hem de ailesi doğrudan paralel yapının hedefi olmuştu. Paralel yapı, özellikle Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan ve kızı Esra Albayrak'ın yönetim kurulunda yer aldığı TÜRGEV'e yönelik yürütülen soruşturmalarda tüm iddialar asılsız çıkmıştı.

Akşam

Bu haber 875 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,487 µs