En Sıcak Konular

Paralel yapı lobilerle işbirliği yapıyor

7 Şubat 2015 16:55 tsi
Paralel yapı lobilerle işbirliği yapıyor Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "Paralel yapı halktan topladığı paraları Türkiye aleyhine kampanya için kullanıyor ve Türkiye karşıtı lobilerle işbirliği yapıyor" dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, böcek soruşturması kapsamında aranan emniyet müdürü Sedat Zavar ile polis memuru İlker Usta'nın Macaristan Romanya sınırında kaçarken yakalandıklarını söyledi. İki emniyet mensubunun hakkında tutuklama kararları olduğunu anlatan Çavuşoğlu, "Adalet Bakanlığımız gerekli yazışmaları yaptı. Dışişleri Bakanlığı olarak da bunların getirilmesinde arkadaşlarımız üzerine düşeni yapıyor, bu şekilde iadeleri için yasal süreç başlamış oldu. Romanya'da zaten şu anda tutuklular" diye konuştu.

Çavuşoğlu, sanıkların iadeleri konusunun ilgili kurumlar tarafından yakından takip edildiğini ve en kısa zamanda sonuçlanacağını bildirdi.

Münih'teki Uluslararası Güvenlik Zirvesi

Bakan Çavuşoğlu, Münih'teki Uluslararası Güvenlik Zirvesi'ne katılmamasının nedeninin Ortadoğu oturumunda İsrailli bakan ile aynı ortamda oturtulması olduğunu ifade etti.

Gazze ve Mavi Marmara saldırılarından ötürü İsrail ile ilişkilerin ne durumda olduğunun herkesce bilindiğini vurgulayan Çavuşoğlu, "Normalleşmesi için şartlarımız belli, üç şarttan birisi yerine geldi, İsrail özür diledi ve biz de bu özrü kabul ettik" dedi.

Ancak henüz yerine getirilmeyen iki şartın daha bulunduğuna işaret eden Çavuşoğlu, Gazze ve Filistin üzerinden ablukaların kalkmasını ve Mavi Marmara saldırısındaki şehitlerin ailelerine tazminatların ödenmesi konusunda İsrail'in henüz adım atmadığını kaydetti. Bu nedenle iki ülke arasındaki ilişkilerin normalleşmediğini ifade eden Çavuşoğlu, şunları kaydetti:

"Biz de İsrailli bakanla aynı oturumda yan yana olmak istemedik. Bu organizasyonu yapan kişiler, bizim bu konudaki hassasiyetimizi biliyorlar, bile bile böyle bir oturum düzeni yaptıklarına göre sorumluluk da kendilerinde, kusura bakmasınlar. Biz oldu, bittilere gelmeyiz, Türkiye oldu, bittilere gelmez, Türkiye Cumhuriyetinin Dışişleri Bakanı da oldu bittilere düşürülemez."

ABD Temsilciler Meclisi üyelerinin mektubu

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, ABD Temsilciler Meclisi'nden bazı üyelerin Dışişleri Bakanı John Kerry'ye gönderdiği mektup ile ilgili olarak ise Türkiye'nin demokrasi konusunda ne kadar ileri olduğunun ve hangi reformları attığının ortada olduğunu söyledi.

Paralel yapının halktan topladığı paraların bu senato üyelerinin seçim kampanyalarında kullanıldığını söyleyen Çavuşoğlu, "Paralel yapı bugün Türkiye'de halktan topladığı paraları Türkiye'nin aleyhine kampanya için kullanıyor ve de Türkiye aleyhine kararlar çıkartabilmek için Türkiye karşıtı tüm lobilerle işbirliği yapıyor" dedi.

Tutuklu olarak gösterilen gazetecilerin hangi suçları işlediklerinin açık ve net olduğunu belirten Çavuşoğlu, şunları söyledi:

"Bizim arzumuz bir gazetecinin bile mesleğinden dolayı içeride olmamasıdır. Bu konuda adımlar da atıyoruz. Bir gazeteci farklı bir suça bulaşmışsa, cinayet işlemişse örneğin, banka soymuşsa ya da terör örgütüne katılıp, terör faaliyetlerine katılmışsa tabi o gazetecinin bu anlamda herhangi bir ayrıcalığı da yok, dokunulmazlığı da yok. Her vatandaş gibi onun hakkında da yasal işlem yapılır."

AA



Bu haber 580 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,006 µs