En Sıcak Konular

Ankara Yemen için derin kaygı duyuyor

7 Şubat 2015 15:42 tsi
Ankara Yemen için derin kaygı duyuyor Dışişleri Bakanlığı, Yemen'de Ensarullah Hareketi'nin tek taraflı olarak oluşturulan "devrim komitesi" vasıtasıyla yönetime el koymasının derin kaygı uyandırdığını açıkladı.

 Dışişleri Bakanlığı, Yemen'de Ensarullah Hareketi'nin (Husiler) tek taraflı olarak oluşturulan "devrim komitesi" vasıtasıyla yönetime el koymasının derin kaygı uyandırdığını açıkladı.

Bakanlık'tan yapılan yazılı açıklamada Yemen'deki hükümet krizinin aşılması için BM Genel Sekreterinin Özel Danışmanı aracılığıyla sürdürülen müzakereler devam ederken, Husilerin tek taraflı olarak oluşturulan "devrim komitesi" vasıtasıyla yönetime el koymasının derin kaygı uyandırdığı belirtildi.

Bu kritik aşamada yönetimi fiilen üstlendiğini açıklanan Husiler başta olmak üzere, Yemen'deki tüm tarafların, ülkenin selametini düşünerek sağduyu, itidal ve sorumlulukla hareket etmeye çağrıldığı açıklamada, her kesimin Yemen'in iç barışını, birlik ve bütünlüğünü tehlikeye atacak şiddet eylemlerinden kaçınmasının büyük önem taşıdığı vurgulandı.

Bundan sonraki süreçte, tüm tarafların, kapsayıcı ve katılımcı bir anlayışla ulusal diyalog ve uzlaşı arayışlarını sürdürmeleri ve gecikmeksizin düzenlenecek referandum ve adil seçimler yoluyla yeni anayasanın kabulüyle meşru bir parlamentonun oluşturulması yolunda gayret göstermelerinin beklendiği kaydedilen açıklamada, şu ifadelere de yer verildi:

"Türkiye, müstesna bir dayanışma içinde olduğu kardeş Yemen halkının, bu güç dönemi barış, birlik ve bütünlük içinde aşabilmesi için gerekli desteği vermeye hazırdır."

Yemen'de Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi ile hükümetin istifasının ardından siyasi geçiş sürecini belirleyecek manifesto açıklanmıştı. Mevcut anayasanın yürürlükte kalacağı belirtilen manifesto, 5 üyeli "Başkanlık Konseyi" ve 551 sandalyeli "Ulusal Geçiş Meclisi"nin kurulmasını öngörüyor.

AA



Bu haber 545 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    15,144 µs