En Sıcak Konular

Borsa ABD verileri ile düştü

6 Şubat 2015 18:10 tsi
Borsa İstanbul 100 endeksi, ABD'de açıklanan tarım dışı istihdam verisinin beklentilerden iyi gelmesinin ardından günü 801,89 puanlık düşüşle 84.987,42 puandan tamamladı.

Borsa İstanbul 100 (BIST 100) endeksi, ABD'de açıklanan tarım dışı istihdam verisinin beklentilerden iyi gelmesinin ardından günü 801,89 puanlık düşüşle 84.987,42 puandan tamamladı.
 
BIST 100 endeksi, dünkü kapanışa göre yüzde 0,93 değer kaybetti, toplam işlem hacmi 3,9 milyar lira olarak gerçekleşti. Gün sonunda bankacılık endeksi yüzde 2,05, holding endeksi yüzde 1,01 düşüş kaydederken, günün en fazla kazandıran sektör endeksi yüzde 1,73 ile "turizm" oldu.
 
Güne yükselişle başlayan BIST 100 endeksi, 86.426,40 puana kadar çıksa da ABD'de açıklanan tarım dışı istihdam ve haftalık kazançlar verisinin beklentilerden fazla artış kaydetmesi ile düşüşe geçerek haftayı 85.000 puanın hemen altında tamamladı.
 
ABD'de tarım dışı istihdam ocak ayında 257 bin artarken, işsizlik yüzde 5,7 oldu. Önceki istihdam verilerinin yukarı yönlü revize edilmesi ve haftalık kazançların beklentilerin üzerinde yükselmesinin de desteği ile küresel piyasalarda dolara olan talepte hızlı bir artış görüldü.
 
Dolar diğer para birimleri ve emtialar karşısında değer kazanırken, ABD 10 yıl vadeli tahvil faizleri de yüzde 1,80'den yüzde 1,92'ye kadar çıktı. Dolar/TL, verilerin ardından 2,47 aşarak tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 2,4733'ü gördü.
 
Analistler, orta vadeli teknik görünüm açısından kritik olan 85.000 puanın hemen altında kapanan endeksin, bu seviyenin üzerine çıkamaması durumunda satış baskılarının kademeli olarak devam edebileceğini ve 83.700 seviyesinin gündeme geleceğini tahmin ediyor. Gelecek hafta yurtiçinde sanayi üretimi ve cari açık verisi ile Hazine'nin düzenleyeceği ihalelerin takip edileceğini dile getiren analistler, yurtdışında ise Yunanistan ve Ukrayna ile ilgili gelişmeler ile Avro Bölgesi büyüme verilerinin izleneceğini ifade ediyor.

aa




 

Bu haber 548 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,291 µs