En Sıcak Konular

Galatasaray eski Başkanı Ünal Aysal'a şok

6 Şubat 2015 15:07 tsi
Türkiye A Milli Takım Futbol Direktörü Fatih Terim’in şikayeti üzerine hakkında “haberleşmenin gizliliği ihlal” suçundan 2 yıla kadar hapis istemiyle dava açılan eski Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Ünal Aysal hakkında duruşmaya zorla getirilme kararı çık

 Duruşmada ifade veren Terim, “Özel mesajlarım ve telefon numaram ekranlara yansıtıldı. Aysal ve Kütahyalı’dan şikayetçiyim” dedi.

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim’in Galatasaray Spor Kulübü’nden ayrılmasının ardından gazeteci Rasim Ozan Kütahyalı, Terim’in eski Başkan Ünal Aysal’a gönderdiği SMS’leri yayınlamıştı.

Özel mesajlarının yayınlanmasının ardından Terim, Aysal ve Kütahyalı’dan şikayetçi olmuştu. Terim’in şikayeti üzerine eski Galatasaray Başkanı Ünal Aysal hakkında “haberleşmenin gizliliği ihlal” suçundan 6 aydan 2 yıla kadar hapis istemiyle dava açılmıştı. Savcılık, bu mesajları televizyonda yayınlayan Rasim Ozan Kütahyalı hakkında da hakaret ve haberleşmenin gizliliğini ihlal suçundan 1 yıldan 6 yıl 8 aya kadar hapis cezası talep etmişti.

İstanbul 28. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya sanıklar Ünal Aysal ile Rasim Ozan Kütahyalı katılmazken müşteki Fatih Terim hazır bulundu. Duruşmada ifade veren Terim, Ünal Aysal ve Rasim Ozan Kütahyalı’dan şikayetçi olduğunu belirtti.

“GECE GÜNDÜZ RAHATSIZ EDİLİYORUM”

Rasim Ozan Kütahyalı’nın Ünal Aysal’ın telefonuna gönderdiği mesajları numarasının görüneceği şekilde yayınladığını belirten Terim, “Numaram ve mesajlarım gösterilmek suretiyle yine özel hayatın gizliliği ihlal edilmiştir. Numaram konuşmacıların arkasındaki panoda dakikalarca açık şekilde gösterilmiştir. Ertesi gün ekran görüntüsü gazetelerde yer almıştır. O günden bu güne telefon numaram milyonlarca insan tarafında öğrenilmiş ve gece gündüz rahatsız ediliyorum” dedi.

“HAKARETLERİ KABUL EDEMEM”

Gündemde olan kişiler olarak futbol programlarında veya basında eleştirilere uğradıklarını belirten Terim “eleştiriye açığı ancak hakaretleri kabul edemem. Hakaretler basın özgürlüğü kapsamında değerlendirilemez” dedi.

“ÖZEL HAYATIMA SALDIRIDIR”

Galatasaray Teknik Direktörü olarak çalıştığı dönemde Ünal Aysal’ın Galatasaray başkanı olduğunu hatırlatan Terim, “Kendisi ile çalıştığım dönemde yapmış olduğum telefon görüşmeleri ve mesajların bir başkasına verilmesi ve yayınlanması benim özel hayatıma saldırıdır. Aysal’la yaptığım mesajları başka kimse ile paylaşmış değilim. Ben bu mesajların kim tarafından program sunucularına verildiğini merak ediyorum. Ünal Aysal soruşturma aşamasında verdiği ifadesinde bu mesajların başkasının telefonunu bularak vermiş olacağını belirttiyse de bu bize inandırıcı gelmemektedir. Kaldı ki bana Rasim Ozan Kütahyalı tarafından övgü içerikli mesajlar gelmiştir. Ancak ben bunları özel yaşam nedeniyle kimseye söylemedim” diye konuştu.

“SANIKLAR HAKKINDA ZORLA GETİRME ÇIKARILSIN”

Duruşmada daha sonra söz alan Terim’in avukatı Rezan Epözdemir ise mesajların sanık Ünal Asyal tarafından verildiğini düşündüklerini belirtti. Avukat Epözdemir duruşmaya katılmayan sanıklar Aysal ve Kütahyalı hakkında zorla getirme kararının çıkarılmasını istedi.

Duruşmada hazır bulunan Ünal Aysal’ın avukatları ise müvekkillerinin Türkiye’de adresi olmadığını, ikamet adresinin Belçika’da olduğunu savunarak, Aysal’ın istinabe yolu ile ifadesinin alınmasını talep etti.

Ara kararını açıklayan mahkeme Rasim Ozan Kütahyalı ve Ünal Aysal hakkında zorla getirme kararının çıkarılmasına karar verdi.

Kararın ardından adliyeden ayrılan Mili Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim’e adliyedeki memurlar ve vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Vatandaşları kırmayarak sık sık selfie çektirdiği görülen Terim daha sonra adliyeden ayrıldı.

Bu haber 579 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,147 µs