En Sıcak Konular

YÖK'ten ''harçların ödenmesine'' erteleme

6 Şubat 2015 11:35 tsi
YÖK, yükseköğretim kurumlarını program süresinde bitiremeyen öğrencilerden ücret alımının Şubat ayı sonuna kadar ertelenmesi için üniversitelere yazı gönderdi.

YÖK'ten yapılan yazılı açıklamaya göre, Kurul Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, dün Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ile görüştü. Görüşmede yükseköğretim kurumlarını program süresinde bitiremeyen öğrencilerin ödeyecekleri katkı payı ve öğrenim ücretlerine ilişkin sorunun çözümü müzakere edildi. Başbakan Davutoğulu, sorunun çözümüne yönelik Başbakanlıktaki yetkili kişilere konuya ilişkin bir çalışma başlatılması talimatı verdi.
 
Medya'da çıkan haberler
 
YÖK açıklamasında, bazı medya organlarında "Harçlarla ilgili YÖK’e talimat, Başbakan Davutoğlu YÖK’e sorunun çözümü için talimat verdi" şeklinde bir yanlış anlaşılma neticesinde çıktığı düşünülen haberlerin yer aldığı ifade edilen açıklamada, görüşmede konunun çözümüne ilişkin YÖK'ün önerilerinin Başbakan Davutoğlu'na sunulduğu belirtildi.
 
Kurulun, konuya ilişkin karar verme yetkisinin bulunmadığı ve sorunun çözümü için herhangi bir talimat almasının da söz konusu olmadığı vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:
 
"Bilindiği üzere öğrenim ücreti ve katkı payları ile ilgili işlemler Yükseköğretim Kurulu Başkanlığınca değil, ilgili mevzuat çerçevesinde kanun ile düzenlenmektedir. Yükseköğretim Kurulu olarak yasa hükmünün dışına çıkarak düzenleme yapabilmemiz ve karar alabilmemiz mümkün değildir. Bununla birlikte Başbakanlıkça bir çalışma başlatıldığı için, yükseköğretim kurumlarını program sürelerinde bitiremeyen öğrencilerden ücret alımının Şubat ayı sonuna kadar ertelenmesine ilişkin üniversitelerimize bugün bir yazı gönderilmiştir. Kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi açısından, konu ile ilgili yapmış olduğunuz haberlerde bu hususu dikkate almanızı önemle rica ederiz."

aa


Bu haber 517 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,763 µs