En Sıcak Konular

İsrail, ticarette Avrupa'dan Asya'ya yöneliyor

5 Şubat 2015 15:39 tsi
İsrail, Avrupa'da son dönemlerde işgale yönelik tepkiler nedeniyle bu kıta ile olan ticari ilişkilerini Asya'ya kaydırıyor. Gelecek hafta da Hindistan'la serbest ticaret anlaşması imzalanacak

İsrail şirketleri Avrupa'da yükselen Siyonizm karşıtlığı ve muhtemel ticari yaptırımlar dolayısı ile ekonomi alanındaki faaliyetlerinde Asya ülkelerine yönelmeye başladı.

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu’nun kabinesine Avrupa'da Yahudilere yönelik saldırıları sebebiyle Avrupa’ya olan ticari bağımlılığın azaltılması için talimat verdiği öne sürülüyor. Avrupa’da Boykot, Tecrit ve Yaptırım Hareketi (BDS) isimli Sivil girişim, bazı Avrupa ülkelerinde İsrail şirketleri ile yapılan anlaşmaların sonlandırılması için kampanyalar düzenliyor.

Bugüne kadar Avrupa'yı önemli bir ortak olarak gören İsrailli girişimciler ise Avrupa'nın ekonomisi düşüşe geçerken Asya'nın hızlı bir şekilde büyüdüğünü ifade ediyor ve buraya yöneliyor.

İsrail Ekonomi Bakanı Naftali Bennett ülkesinin Asya ile ticaretini 10 kat arttırmak istediğini belirtti. Özellikle Çin olmak üzere Asya şirketleri ise İsrail'den daha çok yatırım beklediklerini ifade ediyor.


İSRAİL VE HİNDİSTAN ARASINDA SERBEST TİCARET ANLAŞMASI

Bu arada Hindistan ve İsrail gelecek hafta serbest ticaret anlaşması imzalayacak. Hindistan’da Narenda Modi iktidara geldikten sonra iki ülke arasında ilişkiler güçlenmeye başlamıştı.

İsrail ekonomi yetkililerinin 9 Şubat'ta Hindistan'a giderek ticaret anlaşması için görüşmeler yapması planlanıyor. Anlaşma daha önce dört yıllık görüşmelere rağmen yapılamamıştı. Hindistan ve İsrail anlaşma imzalandıktan sonra yıllık ticaretlerinin iki katına çıkacağına inanıyor.

Hindistan Dışişleri Bakanı'nın İsrail'e Ocak ayında ziyarette bulunulması planlanmış ancak Mart ayında yapılacak İsrail seçimleri dolayısıyla ertelenmişti. Söz konusu ziyaretin Haziran'da gerçekleştirilmesi bekleniyor.



Bu haber 549 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,578 µs