En Sıcak Konular

AGİT ateşkes istedi

5 Şubat 2015 14:57 tsi
AGİT Ukrayna Özel Gözlem Misyonu Başkanı Apakan: "Özellikle yaşlılar, kadınlar ve çocuklar, çok ciddi tehlike altındalar. Bu nedenle insani yardım ve sivil halkın tahliye edilmesi için üç günlük ateşkes ilan edilmesini istiyoruz"

Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Ukrayna Özel Gözlem Misyonu Başkanı Ertuğrul Apakan, Ukrayna'nın doğusunda sivil halkın ciddi tehlike altında olduğunu belirterek "Sivil halkın tahliye edilmesi için üç günlük ateşkes ilan edilmesini istiyoruz" dedi.

Apakan, AGİT Daimi Konsey toplantısına katılarak Ukrayna’daki gelişmelerle ilgili raporunu sundu. Daha sonra basın toplantısı düzenleyen Apakan, Ukrayna'nın doğusundaki bazı bölgelerde askeri hareketliliğin yoğunlaştığını ve çatışmaların şiddetlendiğini söyledi.

Çatışmalarda ağır silahlar kullanıldığı için insanların bölgeden ayrılmak istediğini ifade eden Apakan, "Özellikle yaşlılar, kadınlar ve çocuklar, çok ciddi tehlike altındalar. Bu nedenle insani yardım ve sivil halkın tahliye edilmesi için üç günlük ateşkes ilan edilmesini istiyoruz" dedi.

Ukrayna'nın doğusunda yaklaşık 500 uluslararası gözlemci ve 400 kadar Ukraynalı personelle 10 takım halinde çalıştıklarını ifade eden Apakan, "Öncelikli hedefimiz, ateşkesin sağlanmasıdır. Bizim taraflara çağrımız, sivil halkın olduğu yerlere herhangi bir şekilde askeri harekat düzenlenmemesi, oralara topçu atışı yapılmaması ve tarafların bu bölgelerden silahlarını ve birliklerini çekmeleridir. Üç günlük ateşkes sağlayarak bu bölgedeki sivil halkı tahliye edelim istiyoruz" diye konuştu.

Birleşmiş Milletler'e göre Ukrayna'daki çatışmalarda şimdiye kadar 5 binden fazla kişi öldü, 12 bin kişi yaralandı, 940 bin kişi yerlerinden edildi ve 600 bin kişi de Rusya ve Belarus'a başta olmak üzere komşu ülkelere göç etti.

AA



Bu haber 606 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,240 µs