En Sıcak Konular

AB’nin Türkiye’yi üye yapmama lüksü yoktur

5 Şubat 2015 08:48 tsi
AB’nin Türkiye’yi üye yapmama lüksü yoktur
Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, “AB’nin Türkiye’yi üye yapmama lüksü yoktur” dedi.

ABD’nin başkenti Washington’da temaslarda bulunan Bozkır, Türk Büyükelçiliği’nde Washington ve civarında öğrenim gören Türk vatandaşları ve akademisyenlerin katılımıyla düzenlenen resepsiyona katıldı. Bozkır, etkinlikte öğrencilere hitaben yaptığı konuşmada, "Sizler Türkiye’nin geleceğisiniz ve Türkiye sizlerle ne kadar gurur duysa azdır” ifadesini kullandı.
 
Yurtdışında ve ABD’de yetişip, beyin göçünün etkilerine uğramadan Türkiye’ye dönmüş vatandaşlarının, kuruluşunun 100. yılına önemli adımlar atarak ilerleyen Türkiye için önemli bir kazanç olduğunu dile getiren Bozkır, 2023’e doğru ilerlerken Türkiye’nin katettiği mesafelerden söz etti.
 
Bozkır, Türkiye’nin bugün rakamlara bakıldığında ekonomik olarak neredeyse üçe katlanmış bir ülke haline geldiğini anlatarak, "Türkiye’nin 2023 yılında 2 trilyon dolarlık bir ülke olacağını söylediğimizde, '500 milyar dolar ihracatı olan ülke olacak' dediğimizde, 'kişi başına düşen gelir 25 bin dolar olacak' dediğimizde artık kimsenin dudağında gülümse kalmadı. Buna mukabil Türkiye’nin bunu gerçekleştireceğine olan inanç da çok daha fazlalaştı" diye konuştu.
 
"Türkiye bugün dünyada sayılı aktörlerden biri haline geldi" diyen Bozkır, bu başarının sağlanmasında genç nüfusun rolüne işaret etti.
 
"AB’nin detaylara değil ormana bakması lazım"
 
Türkiye’nin AB sürecine de değinen Bozkır, AB'ye üyeliğin Türkiye’nin stratejik bir hedefi olduğunun altını çizdi. Bu süreç kapsamında çıkarılan kanunlar hakkında bilgi veren Bozkır, sözlerini şöyle sürdürdü:
 
"Yaşam şartlarımızdaki standartların yükselmesi ve geleceğe çok daha iyi şartlarda gitmemiz bakımından bu sürecin devamını büyük bir çabayla sürdürüyoruz. Türkiye’ye AB’nin ihtiyacı bugün her zamankinden çok daha fazla. Türkiye’nin de AB’ye ihtiyacı giderek artıyor. Bu, çok kısa bir zamanda dengi dengine gelecektir ve Türkiye AB üyesi olacaktır. AB’nin Türkiye’yi üye yapmama lüksü yoktur. Ancak tabiatıyla biraz daha fazla konuşmamız, AB’nin detaylara değil ormana bakmasını sağlamamız lazım. Bunun için de hep beraber gayret sarf ediyoruz. İnşallah sizlerle beraber bu amacımıza ulaşacağız."
 
Bozkır, bugün de ABD Başkanı Barack Obama’nın katılımıyla gerçekleştirilecek "63. Ulusal Dua Günü” etkinliğine katılacak. Bozkır ayrıca, düşünce kuruluşu German Marshall Fund’da bir konferans verecek.

aa


Bu haber 539 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,299 µs