En Sıcak Konular

CHP Bank Asya'ya sahip çıktı

4 Şubat 2015 17:05 tsi
CHP Parti Sözcüsü Haluk Koç Bank Asya kararının siyasi olduğunu söylerken, CHP'li vekil bankaya destek vermek için hesap açtırdı.

TMSF'nin Bank Asya kararının ardından CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç alınan kararın siyasi olduğunu belirtti. CHP'li milletvekili Mahmut Tanal da Bank Asya'da destek amaçlı hesap açtırdı.

Bnkacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu, (BDDK) Bank Asya’nın yönetim kurulunu belirleyen imtiyazlı payın yüzde 63’lük bölümünün Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından kullanılmasına karar verdi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Koç, CHP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı sürerken düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. "Bank Asya kararı ne hukuki ne ekonomik bir karardır, tamamen siyasi bir karardır" diyen Koç, "Alınan kararın alt yapısı en tepelerden gelen talimatla hazırlanmış dün gece itibarıyla uygulamaya konmuştur. Cumhurbaşkanı Erdoğan 18 Eylül 2014'te TÜSİAD'ın toplantısına katılıyor, o tarihte bu bankanın batık bir banka olduğunu ilan ediyor. Cumhurbaşkanı ile beraber yandaş bir kadrosu da var. Bu koro bu tezahürata katkıda bulunmuştur. Bu açıklama ve bu tezahürata katılan herkes alenen suç işlemiştir. Bu kurumlar hakkında manipülasyon yapmak piyasa dolandırıcılığı olarak nitelendirilir, 2 yıldan 5 yıla kadar cezası var. Torba Yasa ile bu cezadan kurtulmayı hazırlıyorlar. Bunun sorumluluğundan hiçbir şekilde kurtulamazlar. Yapılan onca manipülasyona rağmen bu bankanın sermaye yeterliliği kanunun emrettiği sınırların üstündedir. BDDK'nın bankalarda aradığı yüzde 8'dir. Bankanın mali yapısı sağlam olunca fabrikasyon bir gerekçe üretmek gerekiyor" şeklinde konuştu.

"TALİMATLA BANKA KAPATAN ÜLKE"

"Burada Cumhurbaşkanı, Başbakan, Başbakan Yardımcısı Babacan, BDDK Başkanı ve imzası olan diğer tüm bürokratlar sorumludur" diyen Koç, "Bankaların ortaklık yapısı kurucu ortaklarda aranan şartlar çok katı şekilde kanunla düzenlenmiştir. Bugüne kadar bankanın ortanın yapısı şeffaf olmadığı halde, buna izin verildiyse buna izin veren bürokratlar suçludur. Türkiye talimatla bankacılık, SPK Kanunları dışında banka kapatan bir ülke haline geldiyse yatırım çekme bakımından nasıl değerlendirilir kamuoyunun takdirine bırakıyorum" açıklamasında bulundu.

TANAL BANK ASYA'DA HESAP AÇTIRTI

Öte yandan TMSF'nin Bank Asya kararını açıklamasının ardından Mahmut Tanal twitter hesabından bir açıklama yaparak Bank Asya'da hesap açtıracağını duyurmuştu.

Tanal, bugün Bank Asya'nın Şanlıurfa'daki şubesine giderek Bank Asya'da hesap açtırdı. CHP milletvekili bu hareketiyle Cemaat'in bankası Bank Asya'ya desteğini göstermiş oldu.

Bu haber 606 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,447 µs