En Sıcak Konular

Obama'dan flaş talimat!

4 Şubat 2015 16:04 tsi
ABD Başkanı Barack Obama, Ürdünlü pilotun yakılarak öldürülmesinin ardından IŞİD’in elindeki rehinelerin nerede saklandıklarını tespit etmek için özel bir ekip kurulması talimatı verdi.

Beyaz Saray yetkilisinin Al Jazeera'ye verdiği bilgiye göre Başkan Obama, IŞİD’in elinde bulunan rehinelerin yerlerinin tespit edilmesi için özel bir ekip oluşturulması talimatı verdi.
 
Özellikle Amerikalı rehinelerin yerlerini tespit etmek için çalışacak ekip, Obama’nın emri ile Irak ve Suriye topraklarında araştırmalar yapacak ve bu ekip için her türlü imkân sağlanacak.
 
ABD bu ekip sayesinde IŞİD’in elindeki diğer rehinelerin Ürdünlü pilotunki ile aynı akıbeti yaşamamalarını amaçlıyor. IŞİD geçtiğimiz aylar içerisinde de aralarında ABD’li vatandaşların bulunduğu birçok rehineyi öldürmüştü.
 
IŞİD Ürdünlü pilotu öldürdü
 
IŞİD, dün rehin tuttuğu Ürdünlü pilot Muaz Kasasbe'nin yakılarak öldürüldüğünü gösteren bir video yayınladı. Ürdün ise pilotun bir ay önce öldürüldüğünü açıkladı.
 
IŞİD'in rehin tuttuğu Ürdünlü pilot Kasasbe'yi öldürmesinin ardından Ürdün de pilotla takas edilmesi planlanan ve terör saldırısı suçlaması ile daha önce idama mahkûm edilen Sacide Rişavi ve Ziyad Kerbuli'yi idam etti.
 
F-16 KULLANIYORDU
 
IŞİD'e karşı koalisyonun düzenlediği hava saldırıları kapsamında yaptığı görev esnasında Ürdün Hava Kuvvetlerine ait F-16 savaş uçağı Suriye'nin Rakka kentinde düşmüştü.
 
Uçağın pilotu Muaz Kasasbe fırlatma koltuğu sayesinde kurtulmuş ancak IŞİD’e esir düşmüştü.
 
IŞİD, turuncu elbise giydirilen ve dizleri üzerine çökmüş Japon rehineler Haruna Yukawa ve Kenji Goto Jogo’nun görüntülerini ise 20 Ocak’ta yayınlamıştı.
 
Görüntülerde, arkasında çöl, elinde bıçak, üstünde siyah kıyafeti ile İngiliz John olarak tanınan IŞİD üyesi İngilizce konuşarak, Japon hükümetinin Ortadoğu’dan 8 bin 500 km uzaklıkta olduğu halde ABD öncülüğündeki koalisyona ‘destek vermesini’ eleştiriyordu.
 
Rehinelerin hayatlarına karşılık Japon hükümetinden fidye olarak ‘200 milyon’ dolar istenen videoda, fidyeyi ödemek için 72 saat süre tanınmıştı.
 
IŞİD 200 milyon dolar fidye istediği iki Japon rehineyi üç gün arayla öldürdüğünü duyurmuştu.


Bu haber 456 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,325 µs