En Sıcak Konular

Milli şef özentileri çıkmasın diye...

4 Şubat 2015 15:02 tsi
Milli şef özentileri çıkmasın diye... Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu ülkede bir daha milli şef özentileri çıkmasın diye 'başkanlık sistemi' diyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda, TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken ile beraberindeki heyeti kabul etti.

Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, şunları kaydetti:

"Neymiş efendim, bu ülkeden Duçe, Führer, Çar çıkmazmış. Biz, bu ülkede bir daha milli şef özentileri çıkmasın diye 'başkanlık sistemi' diyoruz. Biz, bu ülkede bir daha vesayet odaklarından güç alınarak, milletin iradesi hiçe sayılmaya kalkışılmasın diye başkanlık sistemi istiyoruz. Bu ülkede hiç kimse millete efendilik taslamayı, mürebbi edasıyla parmağını sallayarak milleti terbiye etmeyi aklından geçiremesin diye başkanlık sistemini teklif ediyoruz."

"Yeni anayasa ve başkanlık sisteminin takipçisiyiz"

Türkiye'nin köklü bir değişime ihtiyaç duyduğuna işaret eden Erdoğan, "Samimi olarak, Türkiye'nin köklü bir değişime ihtiyacı olduğuna inandığımız için yeni anayasa ve başkanlık sistemi meselesinin takipçisiyiz" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ne anayasa, ne başkanlık sistemi tartışmasında ortaya koyduğumuz bir ön şart, bir dayatma yok. Türkiye'nin bu değişime, bu dönüşüme ihtiyacı olduğuna inandığımız için. Herkesin görüşünü serbestçe ortaya koymasını istiyoruz. Bunların, hepsi konuşulacak, tartışılacak ve bir metne dönüştürülecek. Sonuçta nihai kararı milletimiz verecek" diye konuştu.

Haksız eleştirilere karşılık verme hakkı bulunduğunu vurgulayan Erdoğan, "Nefsi müdafaa hakkı diye bir şey var. Bana saldıranlara, bana hakaret edenlere karşı gereğini yapmak, öncelikle hukuk ortamında benim nefsi müdafaa hakkımdır" dedi.

Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Köşe yazarları, ekranlara bakıyorum, televizyonlarda bazı konuşmacılar ileri geri birçok şey konuşuyor. Sayın Başbakan ile benim arama bazı şeyleri sokmak, bu tür gayretlerin içine girmek istiyorlar. Boşuna uğraşmasınlar, kusura bakmasınlar. Biz dertliyiz. Milletimize bedel ödettirecek hiçbir kararın altında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın imzası olmaz."

"Milletin tercihlerine haksızlık"

Erdoğan, "Her şeyden önce Türkiye'ye bakıp da Kuzey Kore'yi, Afrika'yı gören anlayış, milli iradeye, milletin tercihlerine saygısızlık yapmaktadır. Aynı şekilde, savaş kelimesini telaffuz eden kişi, bunun millete karşı bir savaşı ifade ettiğinin farkında bile değil" diye konuştu.

Erdoğan, Terör örgütü DEAŞ'ın alıkoyduğu Ürdünlü pilot Muaz el-Kesasibe'nin yakılarak öldürülmesini lanetlediğini, telin ettiğini bildirdi.

AA



Bu haber 824 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,468 µs