En Sıcak Konular

Edirne Valisi: Bu yüzyılın felaketi

4 Şubat 2015 14:53 tsi
Bulgaristan’daki yağışlar sonrasında rekor derecede debisi yükselen Meriç ve Tunca nehirlerinin taşması ile bölgede karadan ulaşımın kesilmesi hayatı felç etti. Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, "Bu, Edirne’de yüzyılın felaketidir." diye konuştu.

Son yaşanan nehir taşkınında 500 konutun sular altında kaldığını açıklayan Vali Şahin, "Bu Edirne’de yüzyılın felaketi. Yüzyılın felaketinde kimsenin burnunun kanamaması çok büyük bir olaydır. Görüyorsunuz Yunanistan’da bizim onda birimiz kadar sel felaketi olmadı ama orada 4 kayıp meydana geldi. Burada bizim çok sıkı tedbirimiz dolayısıyla vatandaşlarımızı burnu dahi kanamadı." dedi.

Nehirlerde su seviyesinin 2 bin 249 metreküpten bugün bin 576 metreküp/saniye kadar düşmesinin sevindirici bir durum olduğunu, ancak tedbirleri elden bırakmayacaklarını belirten Şahin, "Önümüzdeki günlerde yine Bulgaristan’da mevcut barajların kapaklarının açılması durumunda yine aynı durumla karşılaşabiliriz. Biz Pazartesi gününe kadar tedbirlerimizi sürdürmeyi düşünüyoruz." ifadelerini kullandı. Karayolu ulaşımının sağlanamamasının yolun bir yerinde oluşan 1,5 metre derinliğinde yarıktan kaynaklandığını anlatan Vali, o yarığın doldurulmasıyla birlikte karayoluyla akşam saatlerinde ilk geçişin olacağını ifade etti. Bunun bir “cek’lik, caklı” ifade olduğunu vurgulayan Şahin, geçişlerin olamaya da bileceğini vurguladı.

Mahalle sakinlerinin helikopterle geçişleri konusunda akşam saatlerinde bir sıkıntının yaşandığını hatırlatan Şahin, şöyle devam etti: "Helikopter de insan yapımı. Onlarda da bir takım bakım veya bazı aksaklıklar çıkıyor. Ama bu arkadaşlarımızı sabahleyin ilk sortide göndermeye çalıştık. Ama su sefer de orada sis olduğundan geri döndüler. Şu anda nakilleri sağlandı. Hiçbir sorun yok. Karaağaç’ta da aileler evlerine döndü. Kendi temizliklerini yapıyorlar. Biz de kendilerine yardımcı oluyoruz.”

DSİ TEMİZLİK ÇALIŞMALARINA BAŞLADI

Bu arada Devlet Su İşleri 11. Bölge Müdürlüğü ekipleri Tunca ve Meriç nehirlerinin köprü ayaklarında temizlik çalışmalarına başladı. Şiddetli akıntının önünde sürüklediği ağaç ve çöpler Meriç ve Tunca köprülerinde birikmeye başladı. Köprü gözlerini dolduran çöpler nehir suyunun geriye ve köprünün ayaklarına doğru şişiriyordu. Bunun üzerine sabah saatlerinde paletli bir iş makinesi Tunca köprüsünün başına gelerek çöpleri temizledi.

Taşkının başlamasıyla birlikte bölgeye sevk edilen çok sayıda arama kurtarma ekibine ait botlar nehir sularına indi. Nehir yatağına açılan ekipler su altında kalan bölgelere geçerek kontrollere başladı.

CİHAN
 

Bu haber 550 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,010 µs