En Sıcak Konular

MHP'den Bank Asya'ya Kobani benzetmesi

4 Şubat 2015 13:38 tsi
MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, Erdoğan'ın Kobani açıklamasıyla Bank Asya arasında ilginç bir paralellik kurdu.

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, TMSF'nin Bank Asya'nın yönetimine el koymasına ilişkin yaptığı açıklamada, "AKP iktidarı ve Cumhurbaşkanı, devlet eliyle okul kapattırmak aşamasından devlet eliyle banka kapattırmak aşamasına gelmiş bulunuyor" dedi.

Yeniçeri, Cumhurbaşkan Recep Tayyip Erdoğan'ın "Kobani düştü düşüyor" söyleminin 6-7 Ekim olaylarını tetiklediğini savunarak, bu sefer "Bank Asya battı, batıyor" söyleminin ekonomide ve finansta hangi sonuçları tetikleyeceğinin yakında görüleceğini ileri sürdü.

BENİ PARALELDEN KURTAR DİYOR

Yeniçeri, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, iktidarda paralel paranoyası başladığını, bunun üzerinden politika yürüttüklerini belirterek, "Bu anlayış hastalıklı bir anlayış. Türkiye'nin bütün politikası paralelle mücadele üzerine kurulu. Cumhurbaşkanı, yurtdışındaki Türk okullarının nasıl kapatılacağını tartışıyor. Türkiye'nin ciddi sorunları var, geçim, istihdam, emeklilerin, çiftçilerin sorunları var ama Cumhurbaşkanı her gördüğü devlet adamına, 'beni bu paralelden kurtar' diyor" ifadelerini kullandı.

BANK ASYA'YA EL KOYMA GİRİŞİMİ EKİM'DE BAŞLADI

Gülen Cemaati'yle bağlantılı olduğu düşünülen medya, eğitim ve mali kuruluşları devlet eliyle yok etmeye yönelik operasyonlara bir yenisinin daha eklendiğini iddia eden Yeniçeri, "Yaşananlar 17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun artçı sarsıntılarıdır. Gerçekte Bank Asya'ya el koyma girişimi 7 Ekim 2014'te başlamıştı. Cumhurbaşkanı, isim vermeden Bank Asya ile ilgili 'Bir bankanın batırılması için çalışılmıyor, o banka zaten batmış' demişti" diye konuştu.

BANK ASYA İÇİN KOBANİ BENZETMESİ

Yeniçeri, Cumhurbaşkan Recep Tayyip Erdoğan'ın "Kobani düştü düşüyor" söyleminin 6-7 Ekim olaylarını tetiklediğini savunarak, bu sefer "Bank Asya battı, batıyor" söyleminin ekonomide ve finansta hangi sonuçları tetikleyeceğinin yakında görüleceğini ileri sürdü. Özcan Yeniçeri, "AKP iktidarı ve Cumhurbaşkanı, devlet eliyle okul kapattırmak aşamasından devlet eliyle banka kapattırmak aşamasına gelmiş bulunuyor. Bunun arkasından devlet eliyle medya batırmak aşamasının geleceğinden kimse kuşku duymamalıdır. Bank Asya operasyonu mali ya da hukuki ihtiyaçlardan değil siyasi amaçlar için gerçekleştirilmiştir" dedi.

HİÇBİR YATIRIMCI GÜVENDE DEĞİL

İktidarın bu girişimle banka müşterilerini tedirgin ederek paniğe sevk etmeyi ve paralarını çekmek için bankaya hücum etmelerini sağlamayı, sonra da bankayı tamamıyla TMSF'ye devretmeyi planladığını iddia eden Yeniçeri, bu operasyonun, Türkiye'de hiçbir girişimcinin, bankacının ya da yatırımcının güvende olmadığını gösterdiğini söyledi.

Özcan Yeniçeri, Türkiye'nin göz göre göre, aşama aşama bölünmeye doğru gittiğini ileri sürerek, "Hakkari'de PKK'nın atadığı valinin kapısında polis can güvenliğini sağlamak için nöbet tutmaktadır" iddiasında bulundu.

Bu haber 499 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,432 µs