En Sıcak Konular

Kirchner için tutuklama talebi hazırlağı

4 Şubat 2015 13:05 tsi
Arjantin Devlet Başkanı Kirchner'i, terör saldırısıyla ilgili soruşturmada İran'la anlaşmaya varmakla suçlayan, ardından evinde ölü bulunan Savcı Nisman'ın, Kirchner için tutuklama talebi hazırladığı ortaya çıktı.

Arjantin'de Devlet Başkanı Cristina Fernandez de Kirchner'i 1994'teki terör saldırısıyla ilgili soruşturmada İran ile gizlice anlaşmaya varmakla suçlayan Savcı Alberto Nisman'ın, Fernandez de Kirchner için tutuklama talebi hazırladığı bildirildi.
 
İki hafta önce evinde başından silahla vurulmuş halde bulunan Nisman'ın ölümüyle ilgili soruşturmayı yürüten Savcı Viviana Fein, tutuklama talebinin Nisman'ın yaşadığı apartmana ait çöp kutularından birinde bulunduğunu söyledi. Belgenin Nisman'ın federal mahkemeye verdiği dava dilekçesinde yer almadığını belirten Fein, belgenin soruşturmanın yönünü değiştirecek önemde olmadığını savundu.
 
Fein, Arjantin'deki Clarin gazetesinin ilk olarak pazartesi günü ortaya çıkardığı belgenin varlığını önce yalanlamıştı. Gazete, bunun üzerinde, dün belgenin kopyasını yayımlamıştı.
 
Clarin gazetesinin yayımladığı belgede Nisman, Fernandez de Kirchner'in yanı sıra Dışişleri Bakanı Hector Timerman ve bazı hükümet yetkililerinin tutuklanmasını talep ediyor.
 
18 Ocak günü evinde başına kurşun sıkılmış bir şekilde ölü olarak bulunan Savcı Nisman, Devlet Başkanı Fernandez de Kirchner'i ve bazı hükümet üyelerini 18 Temmuz 1994'te Arjantin-İsrail Derneği'ne düzenlenen ve 85 kişinin hayatını kaybettiği bombalı saldırıda İran'ın rolünü örtbas etmeye çalışmakla suçluyordu. İlk otopsi sonuçları Nisman'ın intihar ettiğini gösteriyordu.

aa


Bu haber 460 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,758 µs