En Sıcak Konular

En çok konuşulan lider oldu

4 Şubat 2015 11:09 tsi
Cumhurbaşkanı Erdoğan Ocak ayından en çok konuşulan isim oldu. Davutoğlu ise ikinci sırada yer aldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, 7 Haziran'da yapılacak genel seçimlerin odak noktasına "Başkanlık Sistemi" tartışmasını koyması siyaset gündemini hareketlendirdi. Erdoğan, gündemin en çok konuşulan ismi olurken, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu ise siyaset gündeminin iki numarası.

 


Veriler, MTM Medya Takip Merkezi'nin Ocak 2015'te 4 bini aşkın gazete, dergi, TV kanalı ve 10 bini aşkın internet medyasında yaptığı haber takibi sonuçlarından derlenmiştir.

 
 7 Haziran'da yapılacak genel seçimler için geri sayım başladı, Medya Takip Merkezi, siyaset gündeminin nabzını tuttu ve gündeme kimlerin ve hangi partilerin ne ölçüde ağırlığını koyduğunu araştırdı. İktidardaki AK Parti siyaset gündeminin bir numaralı adresi. AK Parti, Ocak ayı boyunca tüm mecralarda 208 binden fazla habere konu oldu. Ana muhalefet partisi CHP, 121 binden fazla haberde yer aldı. Milliyetçi Hareket Partisi MHP, 61 binden fazla haberle gündemin üçüncü partisi. Çözüm sürecinin TBMM'deki temsilcisi HDP, 41 bin'den fazla haberle dördüncü sırada.

 



 

 Veriler, MTM Medya Takip Merkezi'nin Ocak 2015'te 4 bini aşkın gazete, dergi, TV kanalı ve 10 bini aşkın internet medyasında yaptığı haber takibi sonuçlarından derlenmiştir.


ERDOĞAN GÜNDEMİ BELİRLİYOR

Devletin zirvesini Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na taşıyan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gündemi "Yeni Türkiye". 7 Haziran'da yapılacak genel seçimlerin odağında yeni anayasa ve "Başkanlık Sistemi"nin olması gerektiğini söyleyen Erdoğan, tartışmanın fitilini ateşledi. Muhalefetten yoğun eleştiri alan Cumhurbaşkanı, çıktığı yurtdışı gezilerine katılan gazetecilere ve yurtiçi gezilerinde de halka bu yönde mesajlarını yoğun şekilde verdi. Erdoğan, gündemi belirleyen tavrı ile 120 binden fazla haberle en tepedeki isim oldu. İkinci sıradaki Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun ağırlıklı gündeminde ise ekonomi ve çözüm süreci var. Başbakan Davutoğlu, 97 bin haberle, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun önünde yer aldı. Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, gündemin dördüncü sırasında.

star.com.tr



Bu haber 463 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,898 µs