En Sıcak Konular

Vakfın adını açıkladı

4 Şubat 2015 08:17 tsi
Vakfın adını açıkladı Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, yurt dışındaki eğitim kurumlarına ilişkin kurulacak vakfın adını açıkladı.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, yurt dışındaki eğitim kurumlarına ilişkin kurulacak vakfın adının "Maarif Vakfı" olacağını açıkladı.
 
Avcı, Habertürk televizyonunda yayınlanan "Doğru Açı" programında soruları yanıtladı.
 
Avcı, soru üzerine, yurt dışındaki okullara ilişkin oluşturulacak sistemin ayrıntılarının Bakanlar Kurulu'nda konuşulduğunu söyledi. Bunun vakıf olarak yapılandırılacağını ifade eden Avcı, şöyle devam etti:
 
"Bütün dünyada faaliyet gösterebilecek bir vakıf statüsünde çalışacak. Dünyanın her yerinde bu vakfın, oranın sosyal, siyasi, hukuki şartlarına uyum gösterebilecek esneklikte yerel uzantıları da olabilecek bir yapı. Adı Maarif Vakfı. Yani maarif bizim kültürümüzde özellikle komşularımızda, Arapça konuşan ülkelerde, yabancılık çekmeyecek bir isimlendirme olduğu için, yine çok kapsayıcı irfana gönderme yapması itibarıyla da bence çok anlamlı olacak bir isimlendirme."
 
Kadroyu her kurumun kendi özel şartlarına göre oluşturacaklarını dile getiren Avcı, "Onun için vakıf olması gerekiyor. Çünkü devlet memuru statüsünde ve zihniyetinde yürütülebilecek hizmetler değil bunlar. Daha idealizm gerekiyor" ifadelerini kullandı.
 
Bunun bürokratik atamalardan farklı olacağını dile getiren Avcı, şunları kaydetti:
 
"Burada aynı zamanda ciddi fedakarlık gerektiren, özel bir ilgi gerektiren, bu konulara gönül vermiş olmayı gerektiren bir alanda çalışacak. En başta bir gurbet şartı var, dolayısıyla bunları bilerek bu işlere talip olacak. İstihdam vakıf üzerinden yapılacak. Böylece yurt dışında pek çok yerde zaman zaman kendi okullarımızla ilgili karşılaştığımız, mesela ücret problemlerini vs. buralarda vakıf üzerinden daha kolay aşabiliriz. Bazı yerlerde de yerelden istihdamın, o ülkelerden de bu amaca hizmet edecek yerel kadrolardan da yararlanmayı sağlar vakıf yapılanması."
 
Avcı, TEOG'da yapılacak değişikliklere ilişkin bir soru üzerine de "Geçen sene 15 tercih vardı. Bu sene 25 yapıyoruz onu. İkinci tercih listesini de kaldırdık. Artık okul türüne göre herhangi bir şey yapmaları gerekmiyor. 25 tercihinden birine yerleşecek. Yerleşemeyenler de özel okula gidiyor zaten bir de açık liseye gidenler oluyor" dedi.

aa


Bu haber 695 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,236 µs