En Sıcak Konular

Ahmet Türk siyaseti bırakacağını açıkladı

3 Şubat 2015 12:22 tsi
Türk siyasetinde uzun yıllardır aktif olan Ahmet Türk, politikaya bırakacağını açıkladı

Türk siyasetinde uzun yıllardır farklı partilerin çatıları altında siyaset yapan Ahmet Türk, siyaseti bırakacağını açıkladı.

Şu an Mardin Belediye Eş Başkanı olan Ahmet Türk, Yüksekova Haber’e yaptığı açıklamada artık 70 yaşına geldiğini ve Meclis’e geri dönmek istemediğini, bu alanda gençlerin önünün açılması gerektiğini söyledi.

Türk, "Partim, arkadaşlarım böyle bir süreçte Mardin Büyükşehir Belediyesi'nin önemli olduğunu söylediler. Buraya geldim. Ben bundan sonra tekrar parlamentoya gitmeyi düşünmüyorum. Böyle bir talebim yok. Sonuçta insanların siyasette belli bir dönemi var. Artık 70 yaşına geldik. Artık bundan sonra ısrarla siyasetin içerisinde kalmayı çok doğru bulmuyorum. Gençlerin önünü açmamız lazım. Belediye Başkanlığı görevini sürdürerek siyasetimi noktalamayı düşünüyorum." diye konuştu.

SİYASETE DEMOKRATİK PARTİ'DE BAŞLAMIŞTI

Ahmet Türk’ün aktif politik hayatı, milletvekili ağabeyi Abdürrahim Türk’ün öldürülmesi ile başladı. İlk defa milletvekilliği'ne 15. TBMM Döneminde (1973) Demokratik Parti’den Mardin milletvekilli olarak seçilmişti. Daha sonra bu partiden istifa ederek CHP'ye katılmıştı.

Devam eden yıllarda çeşitli sol partilerde görev almıştı. 1988 yılında sayısı 6 bini bulan insanın ölümüne ve daha fazlasının da sakat kalmasına neden olan Halepçe Katliamı nedeniyle 1989 yılında Paris’teki Kürt konferansına katıldığı gerekçesiyle milletvekili bulunduğu SHP’den ihraç edilmişti. 1990'da HEP'nin kurucu üyesi olmuştu.

HEP kuruculuğu ile DEP milletvekilliği ve genel başkanlığının ardından, HADEP ve DEHAP yönetiminde de aktif roller üstlenen Ahmet Türk'ün, Abdullah Öcalan’la da zaman zaman görüşmeler yaptığı biliniyor. Türk, dönemin Cumhurbaşkanı Özal'ın talebi üzerine Öcalan ile görüştüklerini açıklamıştı.

DTP'nin kurulmasından sonra, Aysel Tuğluk ile birlikte partinin genel başkanlığına seçilmişti. DTP'nin Anayasa Mahkemesi kararıyla kapatılmasından sonra 5 yıl siyasetten men edilmişti.

Son olarak DTK eşbaşkanlığı yapan Türk, Mardin'den büyükşehir belediye başkanı seçilmişti.

Bu haber 492 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,899 µs