En Sıcak Konular

Bakanın tweeti emsal teşkil etsin

2 Şubat 2015 14:09 tsi
Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce'nin Ortaca ilçesindeki İztuzu Plajı ihalesinin iptaline ilişkin attığı tweet üzerine, Fethiye'deki yerel yönetimler Ölüdeniz Mahallesi'ndeki plaj işletmelerinin sorumluluklarına verilmesini talep etti.

Fethiye Belediye Başkan Yardımcısı Mete Atay, gazetecilere yaptığı açıklamada, Bakan Güllüce'nin İztuzu Plajı ihalesinin iptal edileceğini duyurmasının kendilerini mutlu ettiğini söyledi.

Bakan Güllüce'nin yerinde bir karar verdiğine değinen Atay, kararın İztuzu ile sınırlı kalmamasını istedi.

Atay, kararın ülkenin hazinesi olan Fethiye'deki Ölüdeniz, Belcekız, Kumburnu, Kıdrak ve diğer koylar için de emsal teşkil etmesi gerektiğini belirterek, "Biz buraların işletmesi her türlü ticari kaygıdan ve ranttan uzak düşünen yerel yönetimlere verilirse doğa ve çevreyi koruyarak halkımızın en uygun şekilde yararlanmasını taaddüt ediyoruz" dedi.

Belediye olarak söz konusu yerlerin bakım ve temizliğini yaptıklarını kaydeden Atay, Muğla'nın büyükşehir statüsüne kavuşmasıyla ilçe belediyelerinin sorumluluk alanlarının genişlediğini, gelirlerinin ise azaldığını vurguladı.

Mete Atay, bu plajların işletmesi yerel yönetimlere verildiği takdirde halkın söz konusu yerleri kar getiren bir işletme gibi görmeyerek sahipleneceğini anlatarak, şöyle konuştu:

"Buralar dünyanın incisi yerler. Özel işletmelere bırakılmaması gereken, dünyanın doğa harikası alanları. Bu değerler kamu malıdır ve mutlaka kamunun elinde olması gerekir. Bilinçli turistler doğa ve çevrenin korunduğu yerleri tercih ediyorlar. Bölgenin doğasının ve çevrenin korunmasıyla bir taşla iki kuş vurulmuş olacak. Hem çevre korunacak hem de kaliteli daha çok turist bölgeye gelecek."

Bu dünya mirası koy ve plajlara herkesin sahip çıkması gerektiğine değinen Atay, Fethiye Belediyesi olarak her görev ve sorumluluğu yerine getirmeye hazır olduklarını sözlerine ekledi.

 - "Bakanın tweeti"

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, geçtiğimiz günlerde Twitter hesabından İztuzu Plajı ihalesiyle ilgili görüşünü şöyle duyurmuştu:

"İztuzu ihalesini iptal edeceğim. Yeni aldığımız karar şu: İztuzu Plajı'nda hiçbir ticari faaliyet, şezlong, şemsiye olmayacak. Akademisyen ve gazeteciler ile bir araya geldik. Carettaları, Muğla Üniversitesi'ne emanet edeceğiz. Gerekli protokolü imzalayacağız. Canı isteyen İztuzu Plajı'nda denize gerebilir. Ama orası Caretta carettaların sahası olarak korunacak. Asla zarar verilmesine izin verilmeyecek"

AA



Bu haber 543 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,872 µs