En Sıcak Konular

Türkiye tarihinde bir ilk

2 Şubat 2015 13:26 tsi
Türkiye tarihinde ilk kez Türk pilotlar NATO'ya üye ülkelerin pilotlarına eğitim verecek.

Türkiye'de bir ilk Anadolu Kartalları NATO pilotlarını eğitecek!

Türk Havacılık tarihinde bir yaşanacak! Türkiye havacılığı son yıllarda yaptığı atılımlarla dünyanın da dikkatini çekmeyi başardı; Türkiye, önemli bir projeye öncülük ediyor: İzmir'deki Çiğli 2. Ana Jet Üssü Komutanlığı'nda Çok Uluslu Uçuş Eğitim Merkezi kurulacak ve NATO'ya üye ülkelerin pilotları burada Türk pilotlar tarafından eğitilecek.

Türk Hava Kuvvetleri Komutanlığı, pilotların eğitimlerin kusursuz olması ve herhangi bir aksaklık yaşanmaması için titizlikle hazırlıkları yakından takip ediyor.

ANADOLU KARTALLARI TECRÜBELERİNİ AKTARACAK!

NATO'nun akıllı savunma yaklaşımı kapsamında 2016 yılında eğitimlerin başlaması beklenirken, Çiğli 2. Ana Jet Üssü Komutanlığı'nda da hummalı bir çalışma var. Türk havacılık tarihindeki göğüs kabartan bu gelişmeyle beraber, Anadolu'nun kartalları tecrübelerini hem yabancı pilotlara aktaracak hem de bu merkezde kendilerini yetiştirecek.


Türk pilotlar, yabancı pilotları Güney Kore'den alınan KT-1T eğitim uçaklarıyla eğitecek. Eğitim sırasında verilecek derslerde, tamamen havacılık dili olan İngilizce konuşulacak.

Öte yandan 2018 yılında HÜRKUŞ uçağının envantere katılmasıyla beraber, yabancı ve Türk pilotlar KT-1T ile beraber HÜRKUŞ eğitim uçağıyla da eğitilecek.

HÜRKUŞ ERDOĞAN İLE HANGARDAN ÇIKMIŞTI

27 Haziran 2012 tarihinde hangardan çıkan Hürkus'un kopkitine oturan ve o dönem başkakan olan Recep Tayyip Erdoğan, "Havacılık sektöründe tarihi bir gün yaşıyoruz. Bugün gurur günü demişti." demişti.


Türk havacılık ve savunma sanayinin gelişmesinde Vecihi Hürkuş ve Nuri Demirağ isimlerinin çok önemli bir yere sahip olduğunu vurgulayan Erdoğan, ''Bu iki isim, Cumhuriyet tarihimizin son derece önemli şahsiyetleridir. Maalesef özellikle yeni nesiller bu isimleri tanımıyorlar. Bu isimlerin hayat hikayelerini, bu iki abide şahsiyetin verdikleri büyük mücadeleyi yeterince bilmiyorlar'' diye konuşmuştu.



Bu haber 484 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,001 µs